Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις μάχες με την Φενέρ και πρώτος του στόχος είναι να κάνει το 2-0. Να αξιοποιήσει την έδρα του και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ.

Στις μάχες με τους Τούρκους θα είναι κανονικά και ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος δεν συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Α1. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε να πάει στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος με τρεις ψηλούς (Μπολομπόι, Φαλ, Μπλακ) και έτσι «έκοψε» από την εξάδα των ξένων τον Κάνααν, θεωρώντας ότι η δουλειά στα γκαρντ μπορεί να γίνει και χωρίς αυτόν.

Ο Κάνααν και χωρίς να γινόταν αυτό, που έγινε, είναι σίγουρο ότι δεν θα συνεχίσει του χρόνου στον Πειραιά. Δεν ήταν κακός στην παρουσία του με τα «ερυθρόλευκα», ο Μπαρτζώκας, όμως, θα ψάξει κάτι καλύτερο, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα του χρόνου για την ομάδα του θα είναι πιο δύσκολα. Και θα είναι έτσι γιατί πάνω από όλα η κοινή λογική αναφέρει ότι δύσκολα ο Ολυμπιακός θα κάνει τέτοια πορεία και του χρόνου. Οι ανταγωνιστές αναμένονται καλύτεροι, κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτεροι (παίκτες, που ήδη είναι μεγάλοι), επομένως θα πρέπει να ενισχυθούν κάποιες άλλες θέσεις, ανάμεσα σε αυτές και του Κάνααν.

Ενας γκαρντ σαν τον Εξουμ (Δείτε τις καλύτερες φάσεις του στο βίντεο κάτω από τον τίτλο) της Παρτίζαν θα ήταν ιδανικός για τους Πειραιώτες, αφού είναι ένας παίκτης με μεγάλο μέγεθος, που μπορεί να παίξει και στο «1» και στο «2».

Ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια και ο Ροντρίγκ Μπομπουά της Εφές είναι επίσης λύσεις, που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του Πειραιά, η οποία λειτουργεί άψογα και θέλει να έχει συνέχεια στις διακρίσεις για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει και 1-2 Ελληνες για να εμπλουτίσει τον κορμό του με τον Γιώργο Τανούλη του Προμηθέα να είναι ένας από αυτούς. Για τον Ντίνο Μήτογλου δεν έχει τύχη, αφού φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, είναι πιθανό, όμως, να μπει για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αν ο ομογενής γκαρντ της Αρμάνι πάρει το ελληνικό διαβατήριο.

Πλεονέκτημα σε αυτή την υπόθεση για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Μήτρου-Λονγκ έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Κώστα Σλούκα και τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει και γκαρντ από Εφές στον ΠΑΟ ο Αταμάν - "Χτύπημα" σε Ολυμπιακό με μεταγραφή από ΣΕΦ! (Vid)