O Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου με 89-80 στον τρίτο ημιτελικό και έκανε το 2-1 στην σειρά και πλέον πηγαίνει στο Περιστέρει για να τελειώσει την σειρά και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάσες ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό, εάν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή στα επόμενα ματς της σειράς. Για τον Παναθηναϊκό διψήφιοι ήταν οι Γκριγκόνις, Λι και Πονίτκα, ενώ από το Περιστέρι έκανε τρομερό πρώτο μέρος ο Φρανσκίσκο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος έκανε κατά βάση αρκετά λάθη. Στα χαμηλά έμεινε για ακόμη ένα ματς ο Παπαγιάννης από τους πράσινους και είναι φανερό πως στα πλέι όφ με το Περιστέρι ο Σερέλης εμπιστεύεται αρκετά περισσότερο τον Γκουντάιτις.

Το ματς

 

Μπορεί να είμαστε στην φάση των ημιτελικών του πρωταθλήματος Ελλάδος, ωστόσο ο ρυθμός στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά υψηλός στο ΟΑΚΑ. Το ματς ξεκίνησε με τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιαμς, ο οποίος μέχρι το αποψινό ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρόλο επί Σερέλη στο πράσινο ροτέισον και είναι μεγάλο στοίχημα για τους πράσινους εάν αποκλείσουν το Περιστέρι ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό. Μπορεί το σκορ μετά από 2΄ να ήταν μόλις 5-1 υπέρ των πράσινων με καλάθι του Μποχωρίδη, ωστόσο εκεί άνοιξε για τα καλά ο ρυθμός! Το Περιστέρι έχτισε μομέντουμ και έκανε το 9-8, 9-14 με τρίποντα των Φρανσίσκο και Πουλιανίτη. Ο Γκριγκόνις απάντησε με 2 σερί τρίποντα για να κάνει ο Πονίτκα το 19-14 για το 10-0 σερί των πράσινων. Οι πράσινοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 30-22 υπέρ τους χάρη σε νέες βολές του Πονίτκα!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν φανερά υπέρ της ομάδας του Σπανούλη, με τον καυτό Φρανσίσκο να κάνει το 34-33, 6.24΄ πριν το ημίχρονο, για να δώσει ανάσα με κάρφωμα ο Παπαγιάννης! Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 39-33 και στη συνέχεα ένα τρομερό τρίποντο του Λι έκανε το 42-36. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρομερό τρίποντο του Ντένμον για το 49-49, σε μια αρκετά ισορροπημένη αναμέτρηση! Παρόλα αυτά οι πράσινοι μπήκαν με τελείως διαφορετικό μομέντουμ στο 2ο μέρος και έτσι έκαναν ένα αρκετά γρήγορο 10-0 χάρη σε τρίποντο του Λι, για το 59-49 αναγκάζοντας τον Σπανούλη σε γρήγορο τάιμ άουτ για να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, αφού είχαν προηγηθεί αρκετά εύκολα λάθη, μέσα σε λιγότερο από 4΄. Ο Παναθηναϊκός είδε τον άφαντο στο πρώτο μέρος Λι να φτάνει γρήγορα στο τρίτο δεκάλεπτο τους 16 πόντους, ενώ το Περιστέρι είχε μόλις 3 πόντους μετά από 7, για να φτάσει στους 6 χάρη σε 3/3 βολές του Μωραϊτη, ωστόσο οι πράσινοι είχαν ήδη ξεφύγει με 71-56 λίγο πριν το τρίτο δεκάλεπτο. Oι πράσινοι ήταν τόσο επιβλητικοί στο τρίτο δεκάλεπτο που το επιμέρους σκορ ήταν 27-10.

Ουσιαστικά ο αγώνας αρκετοί θα νόμιζαν πως τελείωσε οριστικά με τρίποντο του Αγραβάνη στην εκκίνηση του 4ου δεκαλέπτου, όπου έκανε το 79-59 με τρίποντο. Παρόλα αυτά το Περιστέρι βρήκε τα αποθέματα να βγάλει τρομερή ενέργεια χάρη στον Πουλιανίτη και κάπως έτσι το 79-59 μέσα σε λίγα λεπτά έγινε 83-74, με ένα επιμέρους 4-15 για τους φιλοξενούμενους.