Παναθηναϊκός - Νίκολας Λαπροβίτολα: Συναγερμός έχει σημάνει στο ρεπορτάζ των Πράσινων με το ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, που κάνει λόγο για πρόταση του Τριφυλλιού στον Λαπροβίτολα - Πληρώνοντας, παράλληλα, ρήτρα 600.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα.

"Το μέλλον τού Λαπροβίτολα μπορεί να απέχει πολύ από το Παλάου, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του (600.000 ευρώ) και να του προσφέρει υψηλότερο μισθό από αυτόν που παίρνει στη Μπάρτσα", αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ συνδέει και τον Κώστα Σλούκα με την Μπαρτσελόνα, αν τελικά αποχωρήσει ο Λαπροβίτολα για να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα Σορώτο, προπονητή που γνωρίζει άριστα την Ευρωλίγκα, για να σκιαγραφήσουμε το αγωνιστικό του προφίλ του παίκτη. 

"Περισσότερο στο 2 παρά στο 1 ο Λαπροβίτολα - Παίρνει πρωτοβουλίες και δεν φοβάται"

"Στην Μπαρτσελόνα βλέπουμε τι κάνει. Αλλά έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Βιλντόζα, είναι στην ουσία και οι δύο κόμπο γκαρντ, προς το 2 περισσότερο παρά στο 1. Ξεκάθαρα είναι επιπέδου από το πάνω ράφι της Ευρωλίγκας", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και πρόσθεσε: "Είναι περισσότερο εκτελεστής παρα δημιουργός, έχει εκτελεστική ικανότητα. Ένα παιδί που παίρνει πρωτοβουλίες και δεν φοβαται".

Χρειάζεται κάτι άλλο στη συγκεκριμένη θέση, αν έχει στο ρόστερ Βιλντόζα και Λαπροβίτολα;

"Δεν πρόκειται να πάρει και τρίτο ξένο στην ίδια θέση. Έχει και τον Μωραΐτη άλλωστε".

Ο Παναθηναϊκός κάνει κάποιες κινήσεις που, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. 

"Βιλντόζα και Λεσόρ είναι πολύ σημαντικές προσθήκες, ενώ μπορεί να πάρει και από τον Αντετοκούνμπο πράγματα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ομάδα όμως, και πέρσι δεν είχε κακό ρόστερ ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας. Αλλά ήταν κακοστημένη ομάδα δεν φτάνει να πάρει κάποιους παίκτες. Πρέπει να γίνει και ομάδα".