Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Άρεσε στο ντεμπούτο του ο Χουάντσο, αλλά θέλει δουλειά ο ΠΑΟ - Ανησυχία για Παπαγιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-16 19:01:00

Άρεσε στο ντεμπούτο του ο Χουάντσο, αλλά θέλει δουλειά ο ΠΑΟ - Ανησυχία για Παπαγιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Άρεσε στο ντεμπούτο του ο Χουάντσο, αλλά θέλει δουλειά ο ΠΑΟ - Ανησυχία για Παπαγιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 79-66 από τη Φενέρ στη Ρόδο δείχνοντας ότι ακόμα θέλουν δουλειά για να "δέσουν", με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να κάνει αρκετά καλό ντεμπούτο με τα πράσινα. Ανησυχία στην τουρκική ομάδα για Παπαγιάννη.

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, με 79-66, από τη Φενερμπαχτσέ, στον πρώτο αγώνα του στο "Nick Galis International Tournament", στη Ρόδο. Παρά τους 21 πόντους του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι», οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η άμυνα των παικτών του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης κράτησε στους 66 πόντους αυτούς του Εργκίν Αταμάν. Οι «πράσινοι» που έδειξαν πως θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν χημεία είχαν για πρώτη φορά όλους τους παίκτες τους σε αγώνα στο πλαίσιο της φετινής προετοιμασίας τους πλην του Λούκα Βιλντόζα που έχει μείνει στην Αθήνα με διάστρεμμα.

Τραυματίστηκε στην 3η περίοδο ο Γιώργος Παπαγιάννης της Φενερμπαχτσέ, όταν συγκρούστηκε γόνατο με γόνατο με τον Λεσόρ. Υποχρεώθηκε ν' αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το παρκέ ο Έλληνας διεθνής σέντερ της Φενέρ. 

Στην ανάπαυλα του αγώνα, ο Νίκος Γκάλης μίλησε για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του λέγοντας: «Η αγάπη του κόσμου είναι η μεγαλύτερη αμοιβή για έναν αθλητή. Πέρα από τη δόξα και τα χρήματα αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη του κόσμου. Και αυτό με συγκινεί.  Όλη την Ελλάδα την αισθάνομαι δικιά μου. Ο μπαμπάς μου είναι από τη Ρόδο εγώ μεγαλούργησαν στη Θεσσαλονίκη. Αγαπάω όλη την Ελλάδα» είπε ο Νίκος Γκάλης και πρόσθεσε αναφορικά με τη δική του εποχή και το σημερινό μπάσκετ «Αν έπαιζα σήμερα δε θα άλλαζα πολύ στυλ. Τότε το στυλ ήταν διαφορετικό. Είχε μονάδες. Έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο η φαντασία. Παίζαμε και για τους θεατές λίγο πιο εντυπωσιακά. Σήμερα οι παίκτες είναι πιο γυμνασμένοι και δεν παίζουν τόσο εντυπωσιακά». Ο Γκάλης έδωσε και μία συμβουλή στους παίκτες της εθνικής: «Ν' αγαπάνε τη φανέλα. Να παίζουν για την φανέλα. Να ακούν τον προπονητή και να γυμνάζονται περισσότερο απ ό,τι πρέπει. Να πηγαίνουν βήμα-βήμα. Σε νοκ άουτ τουρνουά πρέπει να βλέπεις κάθε ματς σαν τελικό».

Με τον Μπαλτσερόφσκι να οργανώνει και τον Ερνανγκόμεθ να σκοράρει ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός στην 1η περίοδο, αλλά βρέθηκε στο -3 (15-12) στο 10ο λεπτό, λόγω της αστοχίας του στα σουτ τριών πόντων. Η ελληνική ομάδα παρέμενε άστοχη στη 2η περίοδο, χωρίς πόντο για περισσότερο από οκτώ λεπτά, για να προηγηθεί με 12-22 η Φενέρ. Οι παίκτες του Ιτούδη προηγήθηκαν και με +11 (16-27) χάρη στο τρίποντο του Σκότι Ουίλμπεκιν. Με πίεση στην άμυνα, οι παίκτες του Αταμάν βρήκαν ρυθμό και με σερί 9-0 μείωσαν σε 25-27, για το 29-27 υπέρ της Φενέρ στο ημίχρονο. 

Μετά από 1/13 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό στο α΄ μέρος, οι «πράσινοι» ανέβασαν τα ποσοστά ευστοχίας τους έξω από τα 6.75 στην 3η περίοδο για το 37-37. Ο Σανλί ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες και η Φενέρ έκλεισε στο +5 (46-41) την 3η περίοδο. Ο Σανλί με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα +10 στη Φενέρ, 41-51. Οι «πράσινοι» επέμεναν έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά ο Σανλί με ένα ακόμη τρίποντο διαμόρφωσε το 44-54. Το +12 της Φενερμπαχτσέ δεν άργησε (59-47). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του Παναθηναϊκού σε... 21 προσπάθειες, ενώ ο Μάντας διαμόρφωσε το 62-50. Η Φενέρ εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους, για να λήξει η φιλική αναμέτρηση με σκορ 79-66 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 27-29, 41-46, 66-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Σλούκας 8, Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 19, Μήτογλου, Μαντζούκας

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιερ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μάνταρ 10, Σεστίνα 9

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags