Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 64-77: Οι πράσινοι ζορίστηκαν για ένα ημίχρονο, ’’αγρίεψαν’’ στο δεύτερο και έστειλαν μήνυμα ενόψει Ολυμπιακού! (vids)
| 2023-09-29 22:26:00

Με τρομερό Λεσόρ "καθάρισε" ο ΠΑΟ και τώρα... Ολυμπιακός - "Καμπανάκι" το πρώτο ημίχρονο! (Vids)

Sportdog Team
Με τρομερό Λεσόρ "καθάρισε" ο ΠΑΟ και τώρα... Ολυμπιακός - "Καμπανάκι" το πρώτο ημίχρονο! (Vids)

Η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να περάσει στον αυριανό τελικό κόντρα στους ερυθρόλευκους.

Ο ΠΑΟΚ ζόρισε για ένα ημίχρονο τον ανέτοιμο Παναθηναϊκό, στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν με φόρα και ξεμπέρδεψαν την υπόθεση πρόκριση κερδίζοντας με 77-64 . Αύριο το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του Σούπερ Καπ. Κορυφαίοι της αναμέτρησης οι Λεσόρ, Γκάι και Σλούκας. Εξαιρετικός ο ΜακΝίς για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Τα προβλήματα των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ

Οι πράσινοι κατέβηκαν στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν χωρίς το ελληνικό δίδυμο Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνο Μήτογλου, καθώς και δίχως τον Άλεξ Μπαλτσερόφσκι. Οι δύο πρώτοι ταλαπαιρούνται από πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Πολωνός σέντερ κόπηκε εξαιτίας του περιορισμού στις θέσεις ξένων.

Από την πλευρά του Δικέφαλου του Βορρά, η μοναδική απουσία ήταν αυτή του Σταύρου Σχίζα ο οποίος δεν ταξίδεψε καν στη Ρόδο με την υπόλοιπη ομάδα. Στον ΠΑΟΚ περίμεναν με αγωνία το ντεμπούτο του Άντριου Χάρισον στον οποίον πιστεύουν πολύ.

Ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο

Από την έναρξη του αγώνα, έγινε ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Τακιανού θα είναι σκληρό εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μαέστρος της πράσινης επίθεσης, από τα χέρια του περνούσαν όλες οι σημαντικές αποφάσεις και είχε κομβικό ρόλο στο πρώτο δεκάλεπτο στη δημιουργία. Από τον ΠΑΟΚ η εστίαση δόθηκε στην αντίπαλη ρακέτα, όπου ο ΜακΝίς αποδείχθηκε δυσκολοκατάβλητος και η πρώτη περίοδος έκλεισε με το Τριφύλλι να προηγείται με 22-18.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του σε φάση άμυνας και δυσκόλεψε αισθητά το έργο των παικτών του Αταμάν. Ελλείψει Σλούκα και με τον Βιλντόζα εμφανώς καταπονημένο, η υπόθεση του σκοραρίσματος έγινε δισεπίλυτος γρίφος για τον ΠΑΟ παρά την εξαιρετική παρουσία του Λεσόρ. Ο ΜακΝίς από την άλλη, έκανε τα... δικά του και κράτησε τον Δικέφαλο κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο τελείωσε με 38-33 χάρη σε buzzer-beater του ''μπομπέρ'' Κάιλ Γκάι.

 

Έβαλε γκάζι και βλέπει Ολυμπιακό!

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου σήμανε και τη...λήξη του ονείρου για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός μπήκε αγριεμένος και αποφασισμένος να βρεθεί με ευκολία στον αυριανό τελικό. Και το κατάφερε. Ανέβασε το τέμπο, έβαλε ένταση στην άμυνα και έγινε αποτελεσματικός στο αντίπαλο μισό. Στο τρίτο δεκάλεπτο το Τριφύλλι πάτησε γκάζι και δεν γύρισε πίσω. Πήγε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και χάρη στο τρίποντο του Βιλντόζα την έκλεισε στο +20, με σκορ 65-45.

 

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, γιατί παρά την προσπάθεια των παικτών του Τακιανού το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 77-64 και ο Παναθηναϊκός οδεύει για την πρώτη κούπα της σεζόν απέναντι στον Ολυμπιακό!

Ταυτότητα αγώνα

Ημιτελικός Super Cup

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φλάτεν, Γκίλμορ, ΜακΝίς, Χάρισον, Τσιακμάς, Τσαϊρέλης, Φρίντρικσον, Μαργαρίτης, Κωνσταντινίδης, Αρσενόπουλος, Σωτηρίου, Μπελιάουσκας

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα, Γκάι, Μωραΐτης, Σλούκας, Σαμοντούροβ, Γκραντ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μαντζούκας

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσολάκος και Καρπάνος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags