Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Εurocup, καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κατάφεραν να φύγουν νικήτριες από την έδρα της Μέχελεν με 91-87.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έδειξαν ψυχή όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και με το καλάθι της Τζοούνς κατόρθωσαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί είχαν τα ψυχικά αποθέματα, καταφέρνοντας να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη. 

Για τις πράσινες εκπληκτική παρουσία για ακόμα μια φορά είχε η Τζόουνς, η οποία αποτελεί το βαρόμετρο του φετινού Παναθηναϊκού, μετρώντας 31 πόντους με 10 ριμπάουντ, ενώ τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σταμολάμπρου με 18 πόντους και 4/7 τρίποντα. 

Για την Μέχελεν ξεχώρισαν η Ρίσε με 24 πόντους και η Στράουτμαν με 20. 

Να σημειώσουμε ότι η νίκη του Παναθηναϊκού πανηγυρίστηκε έξαλλα και από τους περίπου 30 οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο και χειροκρότησαν τις παίκτριες. 

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με πολύ καλή παρουσία των Σταμολάμπρου και Τζοούνς

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του είχε γρήγορο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να παίρνει κεφάλι στο σκορ νωρίς (5-9 στο 4’) με την Μέχελεν στην συνέχεια να ισορροπεί το ματς. Στο 7’ η βέλγικη ομάδα πήρε προβάδισμα 4 πόντων (19-15), ωστόσο οι πράσινες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τέλος της περιόδου με το σκορ να είναι αρκετά υψηλό για γυναίκειο παιχνίδι (25-25).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έκαναν ένα σερί 6-0 αποκτώντας μια διάφορά στο σκορ (+6, 25-31 στο 12’), με την Μέχελεν να αντιδρά και να προσπερνά με 35-34 στο 17’. Οι δυο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχες στο 2ο δεκάλεπτο (10-9 σκορ σε 9’), και οδηγήθηκαν ισόπαλες στην ανάπαυλα. Μάλιστα οι 27 από τους 40 πράσινους πόντους είχαν έρθει από την Ελληνίδα γκαρντ (13π.) και την Τζοούνς (14π.).

Προβάδισμα για την Μέχελεν... αντίδραση Παναθηναϊκού και... παράταση

Το παιχνίδι με την έναρξη του 2ου μέρους ήταν αμφίρροπο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα και την Μέχελεν να αποκτά μια διαφορά 5 πόντων (49-44 στο 23’). Οι πράσινες κατάφεραν να εξανεμίσουν το βέλγικο προβάδισμα ισοφαρίζοντας το ματς δυο λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου (56-56) με την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να μένει μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έχασε τον ρυθμό του στην επίθεση, επιτρέποντας έτσι στην Μέχελεν να φτάσει την διαφορά στο +9 για πρώτη φορά στον αγώνα (65-56 στο 33’). Ωστόσο το «τριφύλλι» δεν τα παράτησε, αντίθετα έσφιξε την άμυνα του, ρίχνοντας την διαφορά στο καλάθι 5 λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού (65-63). Η Μέχελεν αντέδρασε παίρνοντας και πάλι σημαντικό προβάδισμα (74-66 στο 37’) με τις πράσινες να χάνουν την συγκέντρωσή τους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ωστόσο ένα τρίποντο της εκπληκτικής Τζόουνς και ένα επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον έφεραν και πάλι στην διεκδίκηση του ματς (74-72 31.8δ.). Η Παυλοπούλου στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όμως η Τζόουνς ήταν εκεί μετατρέποντας το επιθετικό ριμπάουντ σε καλάθι στέλνοντας έτσι το παιχνίδι στην παράταση. 

Μαχητική ψυχή και ποδαρικό με το... δεξί

Στο έξτρα πεντάλεπτο ένα σερί 5-0 έφερε την βέλγικη ομάδα μπροστά και πάλι (79-74 στο 42')΄ωστόσο οι πράσινες απάντησαν με το ίδιο νόμισμα (79-79 στο 43'). Η Σταμολάμπρου με τρίποντο έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά με 81-82 στο 43', η Μέχελεν ισόφαρίσε σε 83-83, με την Τσβίτκοβιτς να δίνει και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 47 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι πράσινες στο τέλος έπαιξαν άμυνα και ήταν εύστοχες στις βολές φτάνοντας έτσι στην νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 15-15, 18-16, 16-18, 13-17.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης 

Πηγή: SDNA