Facebook Pixel Η Ελλάδα μαθαίνει για το Προολυμπιακό Τουρνουά - Τότε θα γίνει η κλήρωση!
| 2023-11-26 16:50:00

Η Ελλάδα μαθαίνει για το Προολυμπιακό Τουρνουά - Τότε θα γίνει η κλήρωση!

Sportdog Team
Η Ελλάδα μαθαίνει για το Προολυμπιακό Τουρνουά - Τότε θα γίνει η κλήρωση!

Η χώρα μας έχει διπλό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αυτή.

Η Ελλάδα μαθαίνει για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Η χώρα μας θέλει να το φιλοξενήσει, ενώ βρίσκεται και στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας με Βραζιλία, Ιταλία, Πολωνία. Η κλήρωση θα διεξαχθεί αύριο (27/11) στις 20.00 και το παρών θα δώσουν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης και ο γενικός διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος.

Οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση είναι οι εξής: Ανγκόλα, Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Ισπανία, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Καμερούν, Κροατία, Πολωνία.

Δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας:

Κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα έχει δύο ομίλους των τριών ομάδων. Στον Α’ Όμιλο θα μπουν ομάδες από το 1ο, το 4ο και το 5ο γκρουπ δυναμικότητας και στον Β’ Όμιλο ομάδες από το 2ο, το 3ο και το 6ο γκρουπ δυναμικότητας.

Για να υπάρχει ισορροπία όσον αφορά την εκπροσώπηση των ηπείρων σε όλα τα Τουρνουά, έχουν προβλεφθεί μια σειρά από περιορισμοί: θα υπάρχουν το πολύ δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε όμιλο και όχι παραπάνω από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά. Παράλληλα, δεν θα υπάρχουν περισσότερες από μία ομάδες από την Αμερική σε κάθε όμιλο και περισσότερες από μία ομάδες από Ασία, Ωκεανία και Αφρική σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά.

Μπορείτε να δείτε την κλήρωση μέσα από το κανάλι YouTube της FIBA:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags