Το 12χρονο διαμάντι της Μπαρτσελόνα που τρελαίνει τους σκάουτερ του ΝΒΑ. Αν και είναι πολύ μικρός σε ηλικία έχει ύψος 2,08 μέτρων,

Κάθε τόσο στον αθλητισμό ένα αστέρι αναδύεται τόσο λαμπερό που είναι αδύνατο να μην το κοιτάξεις.  Ολόκληρος ο κόσμος του μπάσκετ έχει γυρίσει το λαιμό του για να βάλει τα μάτια του στον Μοχάμεντ Νταμπόνε . Ο σέντερ, μόλις 12 ετών και ύψους 2,08 μέτρων, έχει συναρπάσει σκάουτερ από όλο τον κόσμο χάρη στην απόδοσή του στο τελευταίο τουρνουά που αγωνίστηκε με τους «μπλαουγκράνα» και αναδείχθηκε MVP .

Ειδικά η απόδοσή του απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό ήταν συγκλονιστική με 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 6 τάπες και PIR 40 για τον παίκτη από τη Μπουρκίνα Φάσο. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Νταμπόνε έπαιζε με αγόρια δύο και τρία χρόνια μεγαλύτερα από αυτόν, καθώς αυτό ήταν ένα πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών.

Ο Νταμπόνε πέρασε την πόρτα της Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι από τη χώρα καταγωγής του, αλλά δεν άργησε να δείξει την υπόσχεση μιας εσωτερικής απειλής (επιθετικής και αμυντικής) που στοχεύει στο άπειρο και έχει θαμπώσει τους «σκάουτερ» του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.