Το τέλος της καριέρας του ανακοίνωσε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, μετά από 23 χρόνια! Την είδηση για τον 39χρονο ανακοίνωσε η πρώτη και τελευταία ομάδα του, η Σπλιτ.

Ο Ούκιτς ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπλιτ το 2000 και την ολοκλήρωσε εκεί, αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-23 χωρίς μάλιστα πληρωμή στην τελευταία του σεζόν.

Το μέλλον του όμως ίσως να είναι γύρω απο το μπάσκετ. Ο βετεράνος, τον οποίο γνωρίσαμε από τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό (2012-2014) και τη μονοετή στην AEK Betsson (2016-17) πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται ως σχολιαστής μπάσκετ στην Κροατία.

Κατά τη διάρκεια της καλαθοσφαιριστικής του σταδιοδρομίας ο Ούκιτς κέρδισε 20 τίτλους με πολλές διαφορετικές ομάδες. Η... αφεντιά του έφτασε και μέχρι το NBA, όπου φόρεσε τις φανέλες των Τορόντο Ράπτορς και Μιλγουόκι Μπακς.

Στην Ευρώπη, πέρα από τις δύο ελληνικές ομάδες αγωνίστηκε για την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα, τη Ρόμα, τη Φενέρμπαχτσε και την Τσεντεβίτα στη Euroleague. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR. Ο Ούκιτς, φυσικά, ήταν ήταν σταθερός στην εθνική ομάδα της Κροατίας, εκπροσωπώντας το έθνος σε 10 μεγάλα διεθνή τουρνουά σε όλη την καριέρα του.