Facebook Pixel Sportdog.gr | Λαρεντζάκης: ’’Μεγάλη υπόθεση ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό - Έτσι περιορίσαμε τον Ναν’’
| 2024-02-19 22:21:00

Λαρεντζάκης: ’’Μεγάλη υπόθεση ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό - Έτσι περιορίσαμε τον Ναν’’

Sportdog Team
Λαρεντζάκης: ’’Μεγάλη υπόθεση ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό - Έτσι περιορίσαμε τον Ναν’’

Ο Έλληνας άσος του Ολυμπιακού ήταν ενθουσιασμένος με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και σχολίασε όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως είναι μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έχει κατακτήσει επτά συνεχόμενους εγχώριους τίτλους: «Είναι μεγάλη υπόθεση για 'μας και την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, πόσο μάλλον όταν φέτος ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει, έχει δυναμώσει και έχει μεγάλες προσδοκίες. Ήταν πολύ σημαντικό τρόπαιο για μας, αλλά προχωράμε. Έχουμε μπροστά μας άλλους δύο στόχους».

Για το αν η άμυνα έκρινε τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, και την νίκη που ήρθε παρά την αστοχία στα τρίποντα: «Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας και στο πλάνο μας, οπότε δεν… αγχωθήκαμε όταν δεν έμπαιναν τα σουτ. Ο κόουτς μας ηρεμούσε και μας έλεγε πως θα μπουν αργά ή γρήγορα, αλλά ζητούσε να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό ρυθμό στην άμυνα. Το κάναμε, αφού ήμασταν ενεργειακά σε εξαιρετικό επίπεδο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό τα τρόπαια είναι αυτά που μετράνε. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος στην διοργάνωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "έγκλημα" Αταμάν έγινε πριν 1 μήνα, όχι στην Κρήτη - Δεν θα έχει 2η ευκαιρία ο Τούρκος, δικαίωση Μπαρτζώκα!

Για το… μυστικό του περιορισμού του Κέντρικ Ναν: «Ο Ναν είναι σημείο αναφοράς στον Παναθηναϊκό. Σουτάρει πολύ καλά και έχει τεράστιο ταλέντο. Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την νίκη σίγουρα το να μείνει χαμηλά. Θεωρώ πως ο Τόμας (σ.σ. Γουόκαπ) έκανε πολύ καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του, αλλά γενικότερα παίξαμε τρομερή ομαδική άμυνα, και κρατήσαμε χαμηλά την παραγωγή του αντιπάλου. Κάναμε την διαφορά γιατί… βουτάγαμε για κάθε διεκδικούμενη μπάλα».

Για το αν αλλάζει η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα: «Σίγουρα ο τίτλος είναι τίτλος, είτε λέγεται πρωτάθλημα, κύπελλο ή Σούπερ Καπ. Δεν υπάρχει υποδεέστερο τρόπαιο, πόσο μάλλον όταν είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ψυχολογία μας το τελευταίο διάστημα ήταν έτσι και αλλιώς καλή. Όλη η ομάδα δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο και όσο επιστρέφουν οι τραυματίες και έχουμε υγεία όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Χρειάζεται υπομονή γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και τα παιχνίδια πάρα πολλά. Έχουμε δρόμο όμως ακόμα».

Για την ατμόσφαιρα στις εξέδρες κατά την διάρκεια του τελικού: «Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό που έγινε. Δεν θέλουμε ακραίες καταστάσεις, αλλά ωραίες ατμόσφαιρες με παιδιά και οικογένειες όπως αυτή. Οπότε σίγουρα είναι ένα βήμα μπροστά για να μην υπάρχει βία στον αθλητισμό και να χαιρόμαστε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags