Τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ΣΕΦ επί θητείας αναλύει, μετά το Προολυμπιακό τουρνουά, σε άρθρο της στο Μανιφέστο, με τίτλο «Ώρα να μιλήσουμε για το τι πραγματικά έχει γίνει στο ΣΕΦ», η πρόεδρος του Σταδίου, Χριστίνα Τσιλιγγίρη.

Η οικονομολόγος και πολιτευτής της Β’ Πειραιά αναφέρει, ότι οι προκλήσεις ήταν μεγάλες. Πρώτον, η εξυγίανση του σταδίουο από συνεχόμενες θητείες κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης που άφησαν το στίγμα τους στα οικονομικά και τη δομή του ΣΕΦ. Δεύτερον, την πανδημική κρίση που μείωσε κατακόρυφα τα έσοδα του Σταδίου και δυσκόλεψε την οικονομική του επιβίωση. Τρίτον, τις ανάγκες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών ενός Σταδίου που δημιουργήθηκε το 1981 και προφανώς ο χρόνος αφήνει καθημερινά πάνω του το αποτύπωμά του.

Ένεση ρευστότητας

Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του ΣΕΦ έπαιξε και η πρωτοπόρα πρωτοβουλία του υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για αύξηση της τακτικής επιχορήγησης κατά 70%. Αυτή η σημαντική κίνηση είχε ως μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, κάτι που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί ποτέ, καθώς η επιχορήγηση κάλυπτε μόνο τα απαραίτητα για τη μισθοδοσία και όχι τα πάγια λειτουργικά έξοδα.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς και τις συνεπακόλουθες δυσκολίες που αναδύονται μαζί τους. Δημόσια Διοίκηση σημαίνει να υπηρετείς και να δεσμεύεσαι από το Δημόσιο Λογιστικό και τον προϋπολογισμό που έχεις στη διάθεσή σου. Σημαίνει να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του Σταδίου με πλήρη ευθυγράμμιση στους όρους και τους κανόνες ενός δημόσιου διαγωνισμού και να μην αντιμετωπίζεις λ.χ. την τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας με memes και εξυπνακισμούς. Διοίκηση σημαίνει να μην παρασέρνεσαι από κάθε λογής ιαχές, αλλά να σέβεσαι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Επιπλέον, οι απρόβλεπτες συνθήκες οδήγησαν στο να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του Σταδίου, προκειμένου να προσελκυστούν περισσότερες εκδηλώσεις και υποψήφιους επενδυτές στα περίπου 500 στρέμματά του. Πριν το προολυμπιακό τουρνουά, προηγήθηκαν αθλητικές διοργανώσεις του εργασιακού και αναπηρικού κινήματος, καθώς και εκθέσεις και εκδηλώσεις παντός είδους. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία από τους «Smashing Pumpkins», ενώ από τον Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά ρομποτικής, το «All Star Game» και πολλές άλλες σημαντικές διοργανώσεις.

Το ΣΕΦ έχει ενταχθεί στην ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου. Σήμερα, μιλάμε για ένα στάδιο που θα έχει σύντομα αναδιαμορφωμένο ριζικά περιβάλλοντα χώρο για περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές και εμφανείς αλλαγές στις υποδομές του.

Με την παράδοση των μελετών, προχωρά και το νέο κολυμβητήριο που θα μεταμορφώσει το ΣΕΦ σε μεγάλο αθλητικό campus.