Η ανεύρεση πολύ καλών Ελλήνων παικτών είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Οσο περνάνε τα χρόνια, τόσο μικρότερο γίνεται το «είδος» και μένει να φανεί πότε θα αλλάξει το σκηνικό.

Η Εθνική έχει πρόβλημα και φαίνεται, και θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα μετά το Ευρωμπάσκετ του 2025, όταν και λογικά θα αποσυρθούν παίκτες, όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης και ίσως ο Κώστας Παπανικολάου. Και να μείνουν, όμως, δεν μπορεί μία ομάδα να στηρίζεται σε παίκτες 36, 37 και 38 ετών. Οσο καλοί και να είναι.

Χρειάζεται, λοιπόν, καινούριο αίμα, έρχονται κάποια παιδιά από πίσω, αλλά δεν φτάνει. Και όταν μιλάμε για Εθνική βέβαια, θα έχουμε ελπίδες για κάτι καλό όσο υπάρχει Γιάννης Αντετοκούνμπο. Όταν δεν υπάρχει Γιάννης ή όταν αποφασίσει να αποσυρθεί, τότε η κατάσταση θα γίνει δραματική.

Υπάρχει, πάντως, κάποιος παίκτης, που έρχεται από πίσω και αν φορέσει τελικά την φανέλα της Εθνικής, θα δώσει αρκετή έως μεγάλη ποιότητα. Είναι ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, ο γιος του μεγάλου Πέτζα, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιας εθνικής θα φορέσει την φανέλα: της Ελλάδας ή της Σερβίας. Πριν από κάποιο καιρό φαινόταν ότι γέρνει προς την φανέλα της Εθνικής, θυμίζουμε ότι η μητέρα του είναι Ελληνίδα και είναι το παλιό μοντέλο Αλέκα Καμηλά.

Ο Στογιάκοβιτς είναι στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και περνώντας τα χρόνια γίνεται ολοένα και καλύτερος. Ηταν στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, πλέον θα αγωνίζεται σε αυτό της Καλιφόρνια. Είναι γεννημένος το 2004 και με ύψος 2.01 έχει αρκετά από τα στοιχεία του πατέρα του. Όπως το μακρινό σουτ. Δύσκολα βέβαια θα μπορεί να γίνει σαν τον πατέρα του, αλλά έχει πολύ καλό μέλλον μπροστά του και σίγουρα αν προτιμήσει την Εθνική, θα είναι ένα μεγάλο «όπλο» για το μέλλον της επίσημης αγαπημένης. Το ελληνικό μπάσκετ κυνηγάει τα ταλέντα με το τουφέκι και αν πάρει τον γιο του Στογιάκοβιτς θα είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο, που θα έχει και την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ποια εθνική θα επιλέξει ο 20χρονος φόργουορντ δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.