Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας αναμένεται να αποτελέσει έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια ο Βενσάν Κολέ.

Αυτό αποκάλυψε ο Γάλλος δημοσιογράφος, Γκαμπριέλ Παντέλ-Ζουβέ, ο οποίος τόνισε ότι ο Κολέ υπέβαλε την παραίτηση του και πλέον οι "τρικολόρ" βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή. 

Ο 61χρονος τεχνικός οδήγησε τη Γαλλία σε δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια (Τόκιο 2020 και Παρίσι 2024), δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο (Ισπανία 2014 και Κίνα 2019) και τέσσερα μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού στη Σλοβενία το 2013.

Μετά τον τελικό του Παρισιού 2024, ο Κολέ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καριέρα του και επιβεβαίωσε την απόφασή του να παραιτηθεί.

«Τελείωσα. Αυτά τα δεκαπέντε χρόνια ήταν ένα μεγάλο προνόμιο για μένα, είχα την ευκαιρία να ζήσω συναισθήματα όπως αυτής της βραδιάς και να κερδίσω μετάλλια με αυτή τη γαλλική ομάδα, να είμαι πρωταθλητής Ευρώπης το 2013 και δύο φορές στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαι χαρούμενος με όλα αυτά» είπε στον απολογισμό του έργου του.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα ο Φρεντερίκ Φοτού θεωρείται ο βασικός υποψήφιος για να τον διαδεχθεί.