Οι Σέρβοι ήλπιζαν ο «Ντούντα» να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012. Γι' αυτό και τιτλοφορείται ως «Μαύρη μέρα για το σερβικό μπάσκετ» η είδηση της παραίτησης του «σοφού» από τους «πλάβι».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ντράγκαν Κάπιτσιτς και στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους ξεκαθάρισε ότι: «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ψυχικά και σωματικά τη δουλειά που ξεκίνησα το 2008».
Και συνέχισε: «Το να είμαι προπονητής της εθνικής Σερβίας είναι για μένα μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση. Όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν ζήτησα να λάβω συγκεκριμένη στιγμή τον μισθό μου. Τον καιρό του εμπάργκο και στις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της χώρας και του μπάσκετ από το 1992 έως το 1995 εκπροσωπούσα την εθνική ομάδα εντελώς εθελοντικά. Απέρριψα το ποσό που μου πρότειναν. Με τον ίδιο τρόπο ηγήθηκα και του γραφείου των προπονητών από το 1996 έως το 1999.Αν μπορούσα, θα το έκανα με μεγάλη χαρά και τώρα, αλλά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην ομοσπονδία μας».
Ο Ίβκοβιτς ολοκλήρωσε την επιστολή του με ευχαριστίες και την υπόσχεση πως θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια: «Είμαι ευγνώμων προς όλα τα μέλη του προπονητικού επιτελείου με τα οποία δούλεψα τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στα προπονητικά προγράμματα από το 2008».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 68χρονος τεχνικός ανέλαβε τη Σερβία εκ νέου το 2008 και στο Ευρωμπάσκετ του 2009 την οδήγησε στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ισπανία. Στο παρελθόν είχε δουλέψει ακόμα δύο φορές για την Εθνική του ομάδα, έχοντας κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια, στο Ευρωμπάσκετ του 1989, του 1991 και του 1995 και στο Παγκόσμιο του 1990.