Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως η συμμετοχή του Τόμας Ουόκαπ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Διαβάστε επίσης...
“Αυτήν τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει”, ήταν η μία και μοναδική ατάκα του προπονητή του Ολυμπιακού, όταν ρωτήθηκε στη Media Day για το κατά πόσο ο γκαρντ του θα είναι διαθέσιμος στον αυριανό (16/2) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο διεθνής άσος επέστρεψε την Πέμπτη στη δράση, στον προημιτελικό του Ολυμπιακού κατά της Καρδίτσας, αλλά αγωνίστηκε για λίγα λεπτά, αφού τον ενόχλησε η μέση του.
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού:
Για αυτό που κρατάει από τα πρώτα δύο ματς του Κυπέλλου: «Κοιτάξτε δεν μπορούμε να κρατήσουμε πολλά, είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Οι περισσότεροι παίκτες νομίζω τα βλέπουν λίγο - πολύ σαν διαδικασία για να φτάσουν στον τελικό, χωρίς να θέλουν να δώσουν το 100%. Γι' αυτό και ξεκινήσαμε έτσι χθες με τον ΠΑΟΚ. Οι αντίπαλοι παίζουν καλά, είναι καλές ομάδες, γι' αυτό και πιεζόμαστε μετά για να κερδίσουμε. Πάντα θεωρώ πως οι τελικοί είναι διαφορετικές ιστορίες. Δεν έχει καμία σχέση πόσο κουρασμένη είναι μια ομάδα, τι ελλείψεις έχει, πόσο πιέστηκε ή όχι. Είναι μία ειδική κατάσταση, που διαχειρίζονται ανθρώπινοι χαρακτήρες. Όπως καταλαβαίνετε, οι ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι ευάλωτοι σε πολλά πράγματα, έχουν ανασφάλειες, έχουν εσωτερικές δυνάμεις. Και τελικά κερδίζει ίσως αυτός που είναι πιο έτοιμος και πιο τυχερός».
Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί ο Τόμας Ουόκαπ στον τελικό: «Αυτή τη στιγμή δείχνει εξαιρετικά δύσκολο».
Για το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη και για τον κόσμο στις εξέδρες: «Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα γίνει με τον κόσμο, πάντα είναι 50-50 η εξέδρα εδώ στην Κρήτη. Η εμπειρία μου περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πολλούς τελικούς. Το έχω συνηθίσει. Το βασικό είναι οι παίκτες, το πώς θα διαχειριστούν εκείνοι την πίεση σε αυτά τα ματς. Έχουμε θετική σκέψη, πιστεύουμε στην ομάδα μας, νομίζουμε πως θα είμαστε έτοιμοι».
Για το 5ο φετινό Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και το αν μπορεί να εκπλήξει ο ένας τον άλλον: «Δεν νομίζω ότι μπορούν να υπάρχουν εκπλήξεις, είναι και οι φιλοσοφίες των προπονητών συγκεκριμένες. Δεν είναι μόνο οι πέντε φετινές αναμετρήσεις, είναι πολλές στο παρελθόν και πολλοί οι συμμέτοχοι σε αυτό. Πάνω - κάτω ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Επαναλαμβάνω, ο ανθρώπινος χαρακτήρας, ο ανθρώπινος παράγοντας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το πώς θα νιώσει κάποιος παίκτης, το πόσο συμπαγής θα είναι η ομάδα στις δύσκολες στιγμές ενός παιχνιδιού, που πάντα υπάρχουν».