Τα φιλικά ξεκίνησαν, κλήρωση πρωταθλήματος έχουμε, την ωραία ατμόσφαιρα των περσινών τελικών παραδέχτηκαν άπαντες... Ε, δε θέλει και πολύ να καταλάβουμε πως μπήκαμε στη σεζόν.

Και τι έγινε που δεν ξέρουμε την ΟΜΑΔΑ Α; Λεπτομέρειες.

Και τι έγινε που δεν έχουμε χορηγό; Λεπτομέρειες.

Αφήστε τους βλάκες τους Ισπανούς, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και βασικά όλους του Ευρωπαίους. Δεν ξέρουν τίποτα αυτοί.

Σταματώ τη γκρίνια γιατί ετοιμάζομαι να βγω σε άδεια την ομορφότερη εποχή του καλοκαιριού (δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι, δε βρέχει, έχουμε καλοκαίρι).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα φιλικά που δίνουν οι ομάδες χρησιμεύουν μόνο στους προπονητές και τους παίκτες. Στους φιλάθλους δε χρησιμεύουν σε τίποτα. Νομίζω κιόλας πως τους κάνουν κακό.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 14 πόντους σε ένα ημίχρονο από τον Απόλλωνα και να σου οι αναλύσεις για την τρομερή άμυνα των Πρωταθλητών. Αυτή που πέρυσι δεχόταν 82.5 πόντους στο Top 16.

Βάζει 16 τρίποντα ο Παναθηναϊκός στο Λαύριο. Άλλες αναλύσεις και πάρτι στα social media. Δεκαέξι τρίποντα δε θα βάλει σε κανένα ματς καμία ελληνική ομάδα. Ενδεχομένως καμία ευρωπαϊκή (πλην Ρεάλ).

Στα πρώτα φιλικά οι προπονητές μοιράζουν το χρόνο συμμετοχής, δοκιμάζουν πολλά περίεργα σχήματα, έχουν το μυαλό τους κυρίως στην άμυνα.

Στα πρώτα φιλικά οι παίκτες τρέχουν σα συγκαμένοι από το πιάσιμο, τα χέρια τους από τα βάρη είναι πολύ βαριά, τα πόδια σέρνονται και αποδίδουν σε ό,τι αφορά το παιχνίδι το 20% των δυνατοτήτων τους.

Μη βγάζετε συμπεράσματα από τα φιλικά.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν όλοι παίζουν με όλους δεν τίθεται θέμα κλήρωσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, απειροελάχιστη εύνοια είχε ο Παναθηναϊκός και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι (αν και θα βρεθούν οι ανόητοι να παρεξηγήσουν)...

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πορευτεί με έξι μη Ευρωπαίους παίκτες, κάτι που σημαίνει πως στον πρώτο γύρο οι δύο θα βλέπουν με τζιν παντελόνι από τον πάγκο στο ΣΕΦ.

Η (απειροελάχιστη) εύνοια η οποία αναφέρω έχει να κάνει με το γεγονός πως το ντέρμπι του πρώτου γύρου δε θα γίνει στο «Νίκος Γκάλης». Σε αυτή την περίπτωση οι «πράσινοι» θα ρίσκαραν αφού ο Ολυμπιακός θα είχε αυξημένες πιθανότητες για νίκη λόγω των δύο απουσιών.

Το ματς θα γίνει στο ΣΕΦ οπότε και να νικήσει ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει το αυτονόητο για αυτόν. Και ο Παναθηναϊκός δε θα υποστεί ήττα εκτός προγράμματος. Στο ΟΑΚΑ θα ήταν τέτοια.

Βέβαια πέρυσι είδαμε τρία διπλά σε τέσσερα ματς οπότε δεν έχει και μεγάλη σημασία το πλεονέκτημα της έδρας.

(δεν τα σβήνω για να μη νιώσω πως τα έγραφα τζάμπα. Κρίμα είναι)

Οι «πράσινοι» θα πάνε με 4 ξένους στο «Nick Gallis Hall», εκεί όπου πέρυσι υπέφεραν στα playoffs. Παγίδα ενδεχομένως.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 16/10 το ντέρμπι και όλοι λένε πως είναι νωρίς.

Διαφωνώ κάθετα.

Αμφότερες οι ομάδες θα έχουν ήδη ξεκινήσει την Euroleague και αν πιπιλάνε εκείνη την εποχή την καραμέλα «είναι νωρίς για να είμαστε έτοιμοι», τότε θα ξεκινήσουν με κανένα ρεκόρ 0-4, 1-4 στην Euroleague και θα δουν τα playoffs με τα κιάλια.

Ας αφήσουμε όλοι μας τη συγκεκριμένη δικαιολογία του «νωρίς».

ΥΓ: Ακολουθεί συμβουλή: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάτε στα ντέρμπι είναι ποια ομάδα θα προέρχεται από ταξίδι και πόσο μεγάλο θα είναι αυτό. Στην 2η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει από τη Μαδρίτη ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδέχεται στην Αθήνα τη Ζαλγκίρις.

ΥΓ 2: Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την απήχηση του προηγούμενου blog. Στα κλικ, στα share, στα μηνύματα στο inbox, παντού. Δεν το περίμενα ειλικρινά και σας ξανά ευχαριστώ.

ΥΓ 3: Τα λέμε σε λίγες μέρες...

Πηγή: gazzetta.gr