Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι θα μπορούσαν να δηλωθούν και Γκριγκόνις και Τόμας για τους τελικούς με Ολυμπιακό!
Μπάσκετ
| 2023-03-03 19:50:00

Μόνο έτσι θα μπορούσαν να δηλωθούν Γκριγκόνις και Τόμας για τους τελικούς με Ολυμπιακό!

Sportdog Team

Ο Ράντονιτς τα έκανε... μαντάρα, άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός από χάλια αγωνιστικά και με μία μόλις αλλαγή ξένου, κάτι που τώρα το βρίσκει μπροστά του ο κόουτς Σερέλης.

Παναθηναϊκός: Με την κίνησή του να κόψει τον Ματ Τόμας πριν το Final-8 του Κυπέλλου, είχαμε επισημάνει ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς είχε πετάξει ουσιαστικά εκτός ομάδας τον Αμερικανό "μπομπέρ" μέχρι και τους τελικούς της Basket League. Σπαταλώντας συγκεκριμένα τότε ο Μαυροβούνιος τις δύο από τις τρεις αλλαγές ξένων που είχε ο Παναθηναϊκός, μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών!

Το Τριφύλλι από τότε έχει δικαίωμα να κάνει μία και μοναδική αλλαγή ακόμα ξένου. Να μπει δηλαδή ο Τόμας ή ο εξαιρετικός με την Εφές Γκριγκόνις αντί κάποιου άλλου ξένου στην εξάδα. Αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, με τον Χρήστο Σερέλη εκτός απροόπτου να καλείται προσεχώς να πάρει τη δύσκολη απόφαση για το ποιος εκ του Αμερικανού και του Λιθουανού θα μπει ως τελευταία αλλαγή στο ελληνικό ρόστερ, ενόψει των "αιώνιων μαχών" που έρχονται στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο υπάρχει ένας και μόνο τρόπος, με τον οποίο θα μπορούσαν και οι δύο σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού να γίνονταν διαθέσιμοι στους τελικούς. Ποιος θα ήταν αυτός; Να "έσπαγε" το συμβόλαιο -έστω και τόσο αργά- του Άντριους ή κάποιου άλλου ξένου που έχει συμβόλαιο και δεν υπολογίζεται για του χρόνου (βλ. ενδεικτικά Ουόλτερς). 

Σε ένα τέτοιο (καθαρά θεωρητικό αυτή τη στιγμή) σενάριο, ο Γκριγκόνις παραδείγματος χάριν θα έπαιρνε τη θέση του παίκτη που θα αποχωρούσε, έτσι αντίστοιχα ο Ματ Τόμας θα συνιστούσε την τελευταία αλλαγή στο ρόστερ, την οποία έχει ούτως η αλλιώς δικαίωμα να κάνει ακόμα το Τριφύλλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο παίκτης-δώρο Γιαννακόπουλου σε Λάσο - Υπογράφει κορυφαίο όνομα - Ρίχνει χρήμα για τον... νέο ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags