Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ολική διάλυση και ομάδα από το μηδέν ο Αταμάν - Όλοι εκτός από έναν υπ΄ατμόν - Απογοήτευσε ο Παπαγιάννης
Μπάσκετ
| 2023-06-16 00:18:00

Ολική διάλυση και ομάδα από το μηδέν ο Αταμάν - Όλοι εκτός από έναν υπ΄ατμόν - Απογοήτευσε ο Παπαγιάννης

του Νίκου Στεργίου
Ολική διάλυση και ομάδα από το μηδέν ο Αταμάν - Όλοι εκτός από έναν υπ΄ατμόν - Απογοήτευσε ο Παπαγιάννης

Το Τριφύλλι βίωσε μια από τις χειρότερες χρονιες της ιστορίας του τα τελευταία 30 χρόνια και αυτό το... πλήρωσε μέσα στο παρκέ με τον χειρότερο τρόπο. Από απόψε το βράδυ όμως, ξεκινάει η επόμενη μέρα, στην οποία θα υπάρχουν τεράστιες αλλαγές!

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του από τον Ολυμπιακό (παρότι το ματς διακόπηκε λόγω επεισοδίων) και ολοκλήρωσε μια τραγική χρονιά, την οποία άπαντες θα θέλουν να ξεχάσουν από αύριο και θα είναι δουλειά της πράσινης διοίκησης και του Εργκίν Αταμάν που έρχεται, να αλλάξουν αυτά τα πράγματα με κινήσεις ουσίας το προσεχές καλοκαίρι...

Εξάλλου είναι αρκετά βαρύ από μόνο του και το γεγονός ότι για δεύτερη σερί χρονιά οι πράσινοι δεν κατακτούν ούτε το κύπελλο, ούτε το πρωτάθλημα ενώ αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο από τη στιγμή που αυτές οι αποτυχίες συνδυάστηκαν και με τις τελευταίες θέσεις στην Ευρωλίγκα.

Όσον αφορά τον αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε, δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. Μιλάμε για μια ομάδα η οποία ξεκίνησε τη χρονιά με άλλο ρόστερ και με άλλο το τελειώνει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τους 9 ξένους που φόρεσαν φέτος την πράσινη φανέλα, στο τελευταίο ματς έδωσαν το παρόν μόνοι οι Γκριγκόνις, Γκουντάιτις, Λι και Γουίλιαμς, μετά και από τον τραυματισμό του Ματέους Πονίτκα στην μύτη.

Για τον τελικό του... ΟΑΚΑ δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν παρά μόνο πως ήταν εκτός τόπου και χρόνου ΟΛΟΙ οι ξένοι, σε άμυνα και επίθεση. Οι μόνοι δύο που πάλεψαν από το ρόστερ ήταν οι Καλαϊτζάκης και Αγραβάνης σε ένα ματς που έδειξε την απόλυτη κυριαρεχία του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σερέλη και στο επιτελείο του για να ελπίζουν για το οτιδήποτε.

Απογοήτευση προκάλεσε με την εικόνα του και ο Παπαγιάννης, ο οποίος έχανε αρκετά ριμπάουντ μέσα από τα χέρια του, αλλα όπως έχουμε τονίσει ξανά και ξανά δεν είναι σωστό να εστιάζουμε ατομικά σε περιπτώσεις παικτών όταν ΟΛΗ η ομάδα έχει χτιστεί λάθος για 2η σερί χρονιά.

Πάντως θα πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως ο Πέρι π.χ έφυγε ως αποτυχημένος πέρυσι και φέτος πήρε με την Μάλαγα το κύπελλο Ισπανίας, έφτασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι κάνουν πολύ λάθος και οι Πράσινοι και δεν γίνεται να φταίνει συνέχεια οι παίκτες.

Για αυτό λοιπόν έρχεται ο Αταμάν, ο άνθρωπος που ανέστησε την Εφές. Ή μάλλον ο άνθρωπος που έβαλε για τα καλά την Εφές ξανά στον μπασκετικό χάρτη της Ευρωλίγκας μετά από χρόνια. Μην ξεχνάμε πως από ουραγό της Ευρωλίγκας την πήγε σε όσα φάιναλ φορ έγιναν, εκτός από το φετινό που επήλθε ο κορεσμός και έκλεισε ο κύκλος της ομαδάρας του. Όπως και να έχει λοιπόν ούτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα θέλει να έχει... κανέναν από τους ξένους της καταστραφής και του -32 που είχε φτάσει η διαφορά, οπότε πλέον είναι φανερό πως δεν τίθεται θέμα παραμονής κανενός ξένου, παρά μόνο η ολική εκκαθάριση του ρόστερ. Και δεν θα αποκλείαμε να έμεναν στο ρόστερ μόνο οι Μαντζούκας, Π.Καλαϊτζάκης και Αγραβάνης. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή ο μόνος σίγουρος είναι ο Μαντζούκας!

Ούτως ή άλλως και ο Παπαγιάννης έχει υποστεί μεγάλη φυχολογική φθορά, οπότε δεν θα τον... έκραζε κανένας, εάν θα ήθελε να αράξει παραστάσεις και να ηρεμήσει, όπως έκανε π.χ πέρυσι ο Παπαπέτρου.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χαμός" με την κίνηση Μπαρτζώκα στη διακοπή του τελικού - Τι έδειξε στην εξέδρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags