Έχω μεγάλες απορίες για τον Γουίλιαμ Γκος, ο οποίος επέστρεψε στο ΣΕΦ, αφού αποτέλεσε την νο1 επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα για τα γκαρντ.

Η απορία είναι τί σημαίνει, ότι ο Ολυμπιακός αποκτά ξένο γκαρντ, από τη στιγμή που θα μείνει ο Κάνααν.

Από εκεί και πέρα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Γουίλιαμ Γκος είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που θυμούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού και οι Έλληνες φίλαθλοι του μπάσκετ. Είναι ένας τοπ κλας γκαρντ, επιπέδου Ευρωλίγκας.

Εάν ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα κουμάντα στο ρόστερ του και έχει μία πιθανή τετράδα με Γουόκαπ, Σλούκα, Κάνααν, Λαρεντζάκη, γίνεται αυτομάτως, εκτός από τους ψηλούς, πανίσχυρος και στις θέσεις των γκαρντ. Εξάλλου, από τη στιγμή που ο Μπαρτζώκας ένα σχέδιο στο μυαλό του και επιμένει τόσο πολύ σε αυτόν τον παίκτη, σημαίνει, ότι πρεσβεύει το πλάνο του.

Όταν ένας τοπ-κλας παίκτης πρεσβεύει το πλάνο σου, το πιθανότερο είναι να δέσει και να ισχυροποιήσει περισσότερο την ομάδα σου. Δεν το συζητάμε αυτό, ότι ο Γκος, από τη στιγμή που έχεις Γουόκαπ και Κάνααν με συμβόλαιο και θέλει αν μείνει ο Σλούκας, θα κάνει τον Ολυμπιακό ισχυρότερο.

Το θετικό είναι, ότι ο Ολυμπιακός μετά και την απόκτηση του Μιλουτίνοφ δείχνει, ότι προχωρά με σχέδιο και όχι με τις ανάγκες που προκύπτουν. Επίσης δείχνει, ότι έχει πρόθεση να τελειώσει πολύ νωρίς το ρόστερ και δεν θέλει να μπλέξει με τα παζάρια της Ευρώπης, όπου ήδη υπάρχει μεγάλη κίνηση. Όποιος τελειώσει νωρίτερα είναι και πιο εύκολα.

Έχει να κάνει με την ομοιογένεια. Έχει χρόνο να φτιαχτεί και δεν μπλέκεται σε πλειστηριασμούς. Ο Πάντερ για παράδειγμα έγινε αντικείμενο πλειστηριασμού και η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε πανάκριβα.

Με δεδομένο, ότι αποχωρούν Μπλακ και Μπολομπόι (ο ένας είχε μονοετές και για τον άλλον είχε την οψιόν ο Ολυμπιακός), έχει ελληνοποιηθεί ο Γουόκαπ,  μετράμε ότι με Κάνααν, Γκος, Μακ Κίσικ, Πίτερς, Μιλουτίνοφ και Φαλ ο Ολυμπιακός έκλεισε τις θέσεις των ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα (με την απόκτηση και του Γκος), που σημαίνει, ότι εάν αποχωρήσουν Σλούκας και Βεζένκοφ, θα πρέπει να καλυφθούν με Έλληνες. Αν στη θέση του Σλούκα υπάρχει πάντα η υπόθεση Ντόρσεϊ (με ελληνικό διαβατήριο), στη θέση 4, του Βεζένκοφ δηλαδή, αν εξαιρέσεις τον τιμωρημένο Μήτογλου που έχει να παίξει 2 χρόνια, δεν υπάρχει κάτι άλλο ποιοτικό στην αγορά.

Το θέμα είναι, ότι υπολογίζει να τους κρατήσει και τους δύο, εκτός εάν και σκοπεύει να μην ενεργοποιήσει την οψιόν σε Κάνααν ή Πίτερς, πράγμα που σήμερα μοιάζει βέβαιο, ότι θα το κάνει. Ο Φαλ και ο Μακ Κίσικ έχουν κλειστό συμβόλαιο. Αναφερόμαστε στην Ελλάδα, παρότι θεωρητικά η Ευρωλίγκα είναι ο μεγάλος στόχος, γιατί όπως αποδείχτηκε και τα χρόνια που έλειπε ο Ολυμπιακός, δεν μπορούν οι παίκτες να βρούνε ρυθμό μόνο με την Ευρώπη. Οι υποχρεώσεις στην Ελλάδα είναι απαραίτητες για το δέσιμο και τον ρυθμό της ομάδας. Δεν είναι τυχαία η αγωνιστική άνοδος του Ολυμπιακού τις χρονιές επιστροφής.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: