Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Παίζοντας εκπληκτική άμυνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του μεγάλου τελικού οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που πήραν εύκολα τη νίκη κόντρα στους Πράσινους με 75-51 και μαζί κατέκτησαν το Super Cup. Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος αφήνοντας τους αντιπάλους τους να σκοράρουν μόλις 11 πόντους και φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +28 (32-4), με το Τριφύλλι να κάνει 14:20 αγωνιστικά λεπτά να βάλουν καλάθι. Οι Παίκτε του Μπαρτζώκα, παρά την προσπάθεια των Πρασίνων στο τρίτο δεκάλεπτο να ρίξουν τη διαφορά, θα αντιδράσουν και θα φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς πρόβλημα, με τους Λαρεντζάκη, Μιλουτίνοφ και Κάαναν να είναι σε απίστευτη μέρα. 

Το ματς:

Ο μεγάλος τελικός ήταν ντέρμπι από την αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ δίνοντας αρκετή έμφαση στις άμυνές τους και τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν ότι θέλουν να χτυπήσουν στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ τους Πράσινους να πηγαίνουν σε σετ επιθέσεις. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα +5 πόντων (9-4) έχοντας μεγάλο όπλο τον Μιλουτίνοφ που κυριαρχούσε στη ρακέτα, την ίδια στιγμή που το Τριφύλλι ήταν αρκετά άστοχο στην τελική προσπάθεια. Ο Αταμάν θα προσπαθήσει να πάρει λύσεις από τον Μπλατσερόφσκι, όμως ο Πολωνός θα κάνει δύο φάουλ σε ελάχιστο χρόνο. Οι Πειραιώτες θα αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά και μετά από τρίποντο του Παπανικολάου και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Σίκμα θα φτάσουν στο +12 (16-4) με τους Πράσινους να μετράνε στο πρώτο δεκάλεπτο 2/14 συνολικά σουτ.

Το σερί του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί και στο δεύτερο δεκάλεπτο και μάλιστα η διαφορά θα φτάσει στο +19 (23-4) και τον Εργκίν Αταμάν να προσπαθεί να βρει λύσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η παρουσία του Φαλ στη ρακέτα των Ερυθρόλευκων θα κάνει τους παίκτες του Τριφυλλιού να μην απειλούν από κοντά, με τον Μπαρτζώκα έχοντας διαβάσει τον τρόπο παιχνιδιού να μην δίνει ούτε μακρινά σουτ ελεύθερα, κάτι που θα φέρει τη διαφορά στο +28 για τον Ολυμπιακό, μετά από συνεχόμενα τρίποντα του Λαρεντζάκη (32-4), τρία  λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο πρώτος πόντος για τους Πράσινους μετά από 14:20 αγωνιστικά λεπτά θα έρθει από βολές του Σλούκα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 37-11.

Το δεύτερο μέρος θα φέρει τους Πράσινους να προσπαθούν να σφίξουν την άμυνά τους και να βρίσκουν πιο εύκολα πόντους επιθετικά, μειώνοντας τη διαφορά (43-22), με τους Λεσόρ και Ερνανγκόμεθ να δίνουν βοήθειες και στις δύο ρακέτες. Ο Μιλουτίνοφ που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο θα γίνει και πάλι το επίκεντρο των επιθετικών ενεργειών των Ερυθρόλευκων, καθώς τόσο δημιουργούσε παιχνίδι, όσο και σκόραρε, δείχνοντας με το «καλημέρα» ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής της φετινής ομάδας. Το τρίτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί στο 56-34 , με τους παίκτες του Αταμάν να εμφανίζονται για πρώτη φορά ανταγωνιστικοί στον τελικό.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες να κάνουν ένα γρήγορο 8-0 και να ανεβάζουν άμεσα τη διαφορά στο +30 (64-34) μετά από δύο τρίποντα του Λαρεντζάκη. Παρά το γεγονός της μεγάλης διαφοράς οι πρωταθλητές δεν έδειχναν να σηκώνουν το πόδι από το... γκάζι θέλοντας να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά. Οι Πράσινοι θα κάνουν ένα δικό τους σερί 11-0 και θα μειώσουν με 67-48 έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκραντ και Ερνανγκόμεθ. Τα υπόλοιπα λεπτά στη Ρόδο είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 75-51.