Facebook Pixel Θανάσης Αντετοκούνμπο - Παναθηναϊκός: Αντετοκούνμπο το πρώτο όνομα για αντι-Χουάντσο - Ο Ναν τον… φέρνει πίσω - Περιμένει Αταμάν ο Γιαννακόπουλος!
Μπάσκετ
| 2023-11-08 10:00:00

Αντετοκούνμπο το πρώτο όνομα για αντι-Χουάντσο - Ο Ναν τον… φέρνει πίσω - Περιμένει Αταμάν ο Γιαννακόπουλος!

του Νίκου Στεργίου
Αντετοκούνμπο το πρώτο όνομα για αντι-Χουάντσο - Ο Ναν τον… φέρνει πίσω - Περιμένει Αταμάν ο Γιαννακόπουλος!

Μπορεί να τρελάνει το ΟΑΚΑ και το Τριφύλλι τον χρειάζεται! Ο Αμερικανός παικταράς ήρθε στην Αθήνα, όμως μαζί με τον ΝΒΑερ μπορεί κάνει το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα και ο Θανάσης, που μπορεί να καλύψει το κενό τόσο του Παπαπέτρου όσο και του Ερνανγκόμεθ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με τα πρωτοβρόχια, που κάθε καινούργια ομάδα έχει να διαχειριστεί. Σύμφωνα με τη θεωρία του γνωστού ψυχολόγου Bruce Tuckman, την οποία διδάσκονται οι επαγγελματίες προπονητές, για να χτιστεί ένα σύνολο που θα κερδίζει πρέπει να περάσει από κάποια στάδια. Ένα εξ αυτών είναι αυτό του «καταιγισμού». Αυτό είναι ένα σημείο, όπου οι ρόλοι εντός του γκρουπ δεν έχουν ξεκαθαρίσει και υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. Κι αυτά προσπαθεί απεγνωσμένα να κλείσει ο Εργκίν Αταμάν.

«Χρειαζόμαστε δύο παίκτες, ψάχνουμε την αγορά, χρειαζόμαστε ένα «3» και έναν ακόμα χειριστή να βοηθήσει τον Σλούκα. Ίσως να χρειαζόμασταν μόνο έναν, αλλά μετά την κατάσταση του Παπαπέτρου θέλουμε δύο», είχε δηλώσει ο Τούρκος τεχνικός πριν από δύο εβδομάδες και πριν προκύψει το νέο τεράστιο πρόβλημα με τον τραυματισμό του Χουάντσο, που θα λείψει για δύο μήνες. Το ένα ζήτημα λύθηκε επιτυχώς, με τη μαεστρική συνεργασία του ίδιου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να είναι αρκετή ώστε ο Κέντρικ Ναν να πει το μεγάλο «ναι». Ο Αμερικανός αρνήθηκε τον Ολυμπιακό και την Αρμάνι, για να ηγηθεί του Τριφυλλιού στη μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή εντός συνόρων και για μια δυνατή πορεία στην Ευρωλίγκα.

 

Ο Ναν δε θα φέρει την άνοιξη, αλλά μπορεί να φέρει τον Θανάση πίσω στο ΟΑΚΑ!

Ο Κέντρικ Ναν δεν είναι φειδωλός στις τοποθετήσεις του, από τη στιγμή που συμφώνησε με τον ΠΑΟ. Έχει δώσει το στίγμα του ήδη, τονίζοντας πως θα ηγηθεί του συνόλου και πως αυτόν τον χρόνο θέλει να τον αξιοποιήσει ώστε ο κόσμος του ΝΒΑ να διαπιστώσει πόσο μεγάλο λάθος έκανε που δεν τον εμπιστεύτηκε. Αυτή η ιστορία μοιάζει αρκετά με αυτή ενός γνώριμού μας, του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας άσος έχει συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι, όμως η κριτική που δέχεται είναι σφοδρότατη και οι φωνές που ψιθυρίζουν πως ''βρίσκεται εκεί λόγω του αδερφού του, Γιάννη'' πληθαίνουν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που το δηλητήριο της τοξικότητας τα διαλύει όλα στο διάβα του, έχει ήδη ξεσπάσει χαμός για τον πολύπειρο ψηλό. Ο Θανάσης κατηγορείται ότι δεν ανήκει στο επίπεδο της λίγκας αυτής και γι' αυτό ο ατζέντης του, άνοιξε κουβέντα με τον ΠΑΟ για ενδεχόμενο επαναπατρισμό του. Και οι πράσινοι έχουν δύο πολύ καλούς λόγους, για να εξετάσουν εξονυχιστικά την περίπτωσή του.

Ο Θανάσης θα φέρει την ενέργεια στον ατσαλάκωτο Παναθηναϊκό!

Το ρεκόρ 2-4 για την ομάδα του Αταμάν είναι κομβικό, αλλά δε λέει και τίποτα την ίδια στιγμή. «Ό,τι μετράει δε μετριέται και ό,τι μετριέται δε μετράει», είχε τονίσει ο Αϊνστάιν και αξίζει να σταθούμε σε ένα στοιχείο που κάνει ''μπαμ'' πως λείπει από τον ΠΑΟ. Αυτό είναι, η ενέργεια. Η κάψα για κάθε φάση, η θέληση για τη νίκη ακόμη κι όταν τα πάντα πάνε στραβά. Το Τριφύλλι δεν το έχει δείξει και η άγρια ''κατσάδα'' του Αταμάν στον Ερνανγκόμεθ έγινε εξαιτίας της νωθρότητας του Ισπανού όταν η έκβαση του αγώνα με την Μπάρτσα είχε κριθεί. Σε αυτό το πεδίο ο Θανάσης είναι ο go-to guy.

Το έχει αποδείξει και τη διετία 2017-2019, όταν με Πασκουάλ και Πιτίνο έβαζε... φωτιές στο ΟΑΚΑ με την τρέλα του για κάθε μονομαχία. Παράλληλα, ο Αντετοκούνμπο έχει και γνώση του τι εστί Παναθηναϊκός. Μπορεί να λειτουργήσει ως η συγκολλητική ουσία εντός αποδυτηρίων, το σημείο αναφοράς μεταξύ των παικτών που τώρα γνωρίζονται εντός κι εκτός παρκέ. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Θανάσης είναι και μπασκετμπολίστας εγνωσμένης αξίας.

 

Η... πράσινη σοφτίλα πρέπει να τελειώσει πάση θυσία!

Ο Ιώαννης Παπαπέτρου αποφάσισε να μπει στο χειρουργείο και παρότι ο Εργκίν Αταμάν διαφώνησε κατηγορηματικά, σεβάστηκε τη θέληση του αθλητή του. Ο διεθνής άσος θα επανέλθει από το 2024, ενώ το αγωνιστικό κενό που πρέπει να καλυφθεί μεγάλωσε, καθώς τραυματίστηκε και ο Χουάντσο που θα λείψει για δύο μήνες. Αυτό το μπάλωμα θα ήταν ιδανικό να γίνει με Έλληνα παίκτη, καθώς το θέμα με τους ξένους μοιάζει σαν deja vu των περσινών «εγκλημάτων» που κόστισαν σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα!

Ο Θανάσης δεν είναι το αρχέτυπο 3αριού που κουβαλάει τα χαρακτηριστικά του Ιωάννη, μιας και τα πενιχρά του νούμερα στο σκοράρισμα και τη δημιουργία είναι έκδηλα. Αυτό που μπορεί να εισαγάγει στην πράσινη ομάδα ο 31χρονος σμολ φόργουορντ είναι η αύξηση της έντασης στην άμυνα. Το ''μπασκετικό ξύλο'' με όρους της ελληνικής σχολής του μπάσκετ. Και αυτό είναι κάτι που όχι μόνο δεν το έχει ο ΠΑΟ, αλλά για να ελπίζει σε Final-4 οφείλει να βάλει.

Το μπαλάκι είναι στο χέρι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αν ο Αταμάν ανάψει το πράσινο φως. Και επειδή καλό είναι να θυμόμαστε πράγματα και καταστάσεις, το 2020 εν μέσω κορωνοϊού ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε σχολιάσει σε live του Θανάση στο Instagram είχε γράψει: «τελείωνε με το κωλο-ΝΒΑ και έλα πίσω». Ο ΔΠΓ αποδεδειγμένα τον εκτιμά, ο Αταμάν δεν τον έχει αποκλείσει και ο «γάμος» που δύναται να ξεσηκώσει το ΟΑΚΑ είναι προ των πυλών!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όνειρο" ο Μίσιτς για Ολυμπιακό - Στη λίστα παίκτης από ομάδα Euroleague - "Δώρο" Μπράουν ο Πετρούσεφ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags