Facebook Pixel Basket League: Μίλησε για όλα Έλληνας τεχνικός! "Έκανε καλό η νίκη του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού" - Ατάκες για Γκραντ, Πίτερς και Σλούκα
Μπάσκετ
| 2023-11-24 22:27:00

Μίλησε για όλα Έλληνας τεχνικός! "Έκανε καλό η νίκη του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού" - Ατάκες για Γκραντ, Πίτερς και Σλούκα

Sportdog Team
Μίλησε για όλα Έλληνας τεχνικός! "Έκανε καλό η νίκη του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού" - Ατάκες για Γκραντ, Πίτερς και Σλούκα

Για την μεταμόρφωση του ελληνικού πρωταθλήματος σε πιο ανταγωνιστικό, αλλά και για τους Πράσινους και τους Ερυθρόλευκους μίλησε γνωστός Έλληνας τεχνικός.

Γιώργος Καλαφατάκης: Στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 φιλοξενήθηκε ο Έλληνας τεχνικός όπου και αναφέρθηκε για την έως τώρα εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού φέτος, αλλά και την ποιότητα του πρωταθλήματος.

«Νομίζω από το 2013 που άρχισε να φθίνει το ελληνικό πρωτάθλημα, το φετινό είναι σαφώς καλύτερο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά του εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό φυσικά. Μη ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει ένα πολύ καλό ρόστερ με παίκτες πρώην ΝΒΑερ. Βλέπω μια άνοδο στον Άρη που πλέον έχει γήπεδο γεμάτο. Το Περιστέρι ενισχύθηκε αλλά δεν βλέπω αποτελέσματα ακόμα. Ο ΠΑΟΚ είναι λίγο χειρότερος από πέρσι».

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει ακόμα αυτό που μπορεί να παίξει. Να προσαρμοστεί ο Ναν, να επιστρέψουν οι Παπαπέτρου και Χουάντσο και θα δούμε. Πρέπει να καταφέρουν να γίνουν ομάδα και να κατανεμηθούν σωστά οι ρόλοι αφού είναι όλοι πρωταγωνιστές και επιθετικοί παίκτες. Για αυτό ξεχωρίζει ο Γκραντ, που ήξερε την ελληνική πραγματικότητα. Οι καινούργιες ομάδες θέλουν χρόνο. Πολύ σημαντική και κομβική ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού που του άλλαξε την ψυχολογία και την ιστορία. Αν έχανε για 3ο ντέρμπι θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα φαίνονται. Το ότι κέρδισε τον Ολυμπιακό είναι καλό για το μπάσκετ γενικότερα και το πόσο καλό έκανε στο ελληνικό μπασκετ η νίκη αυτή γιατί ξαναζωντανεύει το «ντέρμπι» αυτό».

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, σχολίασε τα κενά που άφησαν οι Κώστας Σλούκας και Σάσα Βεζένκοφ, εκθειάζοντας την ποιότητα του Άλεκ Πίτερς: «Ο Πίτερς προϋπήρχε στην ομάδα. Είναι ΝΒΑερ και παίκτης Ευρωλίγκας. Όταν ήρθε βρήκε μπροστά του τον Βεζένκοφ. Έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, είναι μεγάλος παίκτης. Απλά δεν είχε χώρο να ξεχωρίσει πέρσι. Ήρθε από την Ισπανία με σημαντικό ρόλο και εδώ δεν είχε πολλά λεπτά και δυσκολεύτηκε. Φέτος, βρήκε χώρο και δείχνει την ποιότητά του. Εκεί το θέμα λύθηκε εσωτερικά στον Ολυμπιακό.

Οι Κάαναν, Γουόκαπ και Γκος είναι εκείνοι που ανέλαβαν το κομμάτι της δημιουργίας και του σκορ και μπορούν να αντικαταστήσουν την απουσία του Σλούκα. Αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί και η απουσία του ΜακΚίσικ δεν θα συζητούσε κανείς για αυτό. Ο Ολυμπιακός χάνει μεγάλο κομμάτι της δυναμικής του όταν ο Γουόκαπ δεν είναι σε καλό βράδυ. Αν ο Γουόκαπ μπορεί να μείνει φρέσκος ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα. Θα μπει σιγά σιγά και ο Μήτρου-Λογκ και έτσι η ομάδα γίνεται υπερπλήρης. Ο Μπραζντέικις δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα. Όσον αφορά τον Παπανικολάου τι να πει κανείς για αυτό το παιδί. Είναι αρχηγός κανονικός, παίζει στο 100%. Είναι για τον Ολυμπιακό σπουδαίο κεφάλαιο σε όλα τα επίπεδα. Όταν θα είναι πλήρης η ομάδα θα βρει τον δρόμο του ο Ολυμπιακός».


Για τον... πήχη των δύο ελληνικών ομάδων στην Euroleague: «Πιστεύω ότι το ρόστερ των δύο ομάδων είναι για ψηλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κανείς συμβόλαιο με την επιτυχία. Τα πάντα μπορεί να γίνουν. Θεωρώ θα είναι 100% στην οκτάδα και από εκεί και πέρα που θα φτάσουν θα φανεί. Ο παράγοντας τύχη πάντα παίζει ρόλο», είπε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: Ο Αταμάν έχει λύσει όλα τα προβλήματα, ο ΠΑΟ παίζει σαν ομάδα 8αδας - Δείτε τι έκανε με Σλούκα-Βιλντόσα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags