Facebook Pixel Το... τρένο του ΠΑΟ πέρασε και από την Πάτρα με φοβερό Ναν και ανεβασμένο Ερνανγκόμεθ! (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-12-24 22:11:00

Το... τρένο του ΠΑΟ πέρασε και από την Πάτρα με φοβερό Ναν και ανεβασμένο Ερνανγκόμεθ! (BINTEO)

Sportdog Team
Το... τρένο του ΠΑΟ πέρασε και από την Πάτρα με φοβερό Ναν και ανεβασμένο Ερνανγκόμεθ! (BINTEO)

Ακόμη μία νίκη για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην Πάτρα.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής και από την Πάτρα, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα και έχοντας σε καλή βραδιά Ναν, ΚαλαΪτζάκη, Σλούκα και Αντετοκούνμπο επικράτησε με 69-54. Το βλέμμα των πράσινων στρέφεται πλέον, στην Ευρωλίγκα όπου την ερχόμενη Πέμπτη (28/12) θα υποδεχθούν τον Ερυθρό Αστέρα για την 17η αγωνιστική.

Μαχητικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμή από τα δύο σερί ''διπλά'' στην Ευρωλίγκα και ο Σλούκας συνέχισε τα φοβερά πράγματα. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού μοίρασε ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να σκοράρει. Ο Καλαϊτζάκης μπήκε κι αυτός στη λίστα των σκόρερ, ενώ ο Κάουαν απάντησε για τον Προμηθέα η οποία έφτασε και να προηγείται. Εκεί μίλησε ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος με πέντε διαδοχικούς πόντους σημείωσε το 15-18. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

Το Τριφύλλι στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου πήρε γερό προβάδισμα, καθώς έφτασε στο +7 για το 17-24. Ο Κάουαν δήλωσε παρών και μείωσε, όμως η διαφορά πήγε στους 9 με εύστοχη προσπάθεια του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και ο Χρυσικόπουλος μείωσε στον πόντο, ενώ στη συνέχεια ο φοβερός Κάουαν σημείωσε το 31-30. Με ένα σερί 4-0 των πράσινων, το ημίχρονο έληξε με 31-34.

 

Πράσινη κυριαρχία στο δεύτερο μέρος

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε αμέσως τη διαφορά με δύο καλάθια από Καλαϊτζάκη και Σλούκα, για το 31-39. Ο Κάουαν αντέδρασε, με τον Ναν να πετυχαίνει καλάθι. Ο Κόφι μείωσε σε 39-45 αλλά ο καταλυτικός Καλαϊτζάκης κράτησε μπροστά το Τριφύλλι. Ο Μπαζίνας έγραψε το 44-49, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να εξαπολύει τρίποντη ''βόμβα'' για το 44-52. Ο ίδιος σκόραρε και το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 44-54.

Αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες στο ξεκίνημα του τελευταίου 10λεπτου και οι πρώτοι πόντοι ήρθαν 7:23 πριν το φινάλε, με τον Χουάντσο ευστοχεί σε μια βολή. O Προμηθέας βρήκε καλάθι για πρώτη φορά 6 λεπτά πριν το τέλος με τον Κόφι να παίρνει το ριμπάουντ και να το εκμεταλλεύεται. Οι γηπεδούχοι έχασαν τις ευκαιρίες του για να μειώσουν κι άλλο κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα με τον Σλούκα. Ο Ναν ευστόχησε σε τρίποντο για το 46-60 3 λεπτά πριν το τέλος και στην ουσία ''τελείωσε'' την αναμέτρηση.

Ο Κόφι σημείωσε το 48-60, με τον Χουάντσο να απαντάει αμέσως για το 48-63. Ο Σλούκας με 1/2 βολές εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο φινάλε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 54-69 υπέρ των πράσινων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags