Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωση! Αυτός ο Έλληνας γκαρντ βγάζει μάτια στη Βasket League - Θα τον πάρει ο Σπανούλης στην Εθνική;
Μπάσκετ
| 2024-02-07 08:32:00

Αποθέωση! Αυτός ο Έλληνας γκαρντ βγάζει μάτια στη Βasket League - Θα τον πάρει ο Σπανούλης στην Εθνική;

Sportdog Team
Αποθέωση! Αυτός ο Έλληνας γκαρντ βγάζει μάτια στη Βasket League - Θα τον πάρει ο Σπανούλης στην Εθνική;

Ο Άρης Λυκογιάννης που έζησε τον Τολιόπουλο σε τρεις διαφορετικές ομάδες, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις εμφανίσεις του αρχηγού του Άρη, Βασίλη Τολιόπουλου.

«Τον ξέρω από την τελευταία του χρονιά σαν έφηβο. Στον Ίκαρο τον είχε πάρει ο Αγγελόπουλος από τον Πανιώνιο με την προϋπόθεση ότι θα προπονούνταν και με την ανδρική ομάδα. Τον είχα εκεί και άλλες δύο φορές, σε διαφορετικές ηλικίες.

Μιλώντας τεχνικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Υπάρχει εκτόξευση ψυχολογίας και ενίσχυση σε έναν τομέα που ήταν ήδη καλός, γιατί είναι δεύτερη σερί σεζόν με τον ίδιο προπονητή και η δεύτερη σε ένα περιβάλλον που τον ευνοεί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αγωνιστικά πάντα χαρακτηριζόταν από το θράσος του και την τεράστια εμπιστοσύνη του στο περιφερειακό του σουτ. Εκείνο που έχει βελτιώσει είναι το τάιμινγκ των αποφάσεών του. Φυσιολογικά, από εκεί και πέρα, η αυτοπεποίθησή του είναι καλή. Σε αυτό παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Η βελτίωσή του έχει να κάνει περισσότερο με το αμυντικό κομμάτι.

Η διαφορά για κάποιον που τον ξέρει έχει να κάνει με την αμυντική του προσήλωση και όχι τόσο με το τι κάνει στην επίθεση. Είναι, πλέον, πιο ενεργός, πιο σκληρός, βάζει περισσότερο τα χέρια του. Στην επίθεση αυτό που βλέπουμε έχει να κάνει με την ψυχολογία. Δημιουργία είχε πάντα στο παιχνίδι του. Είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας κόμπο γκαρντ, δεν νομίζω ότι υπάρχει πάσα στο πικ εν ρολ που δεν βλέπει. Είναι ελάχιστοι οι Έλληνες ηγέτες.

Είχε κάνει το «λάθος» όταν πήγε από τον Κολοσσό στον Ολυμπιακό και πέρασε τρία χρόνια χωρίς αγωνιστικά λεπτά. Μπορεί να ήταν δίπλα με σπουδαίους αθλητές και να πήρε πράγματα, αλλά η συμμετοχή του ήταν μηδαμινή. Τώρα είναι σε μία ομάδα που έχει ηγετικό ρόλο και, επίσης, τον έχει βοηθήσει πολύ που παίζει σε μία διοργάνωση που έχει παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Αυτό τον έχει σκληραγωγήσει».

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα: «Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα η τελική 12άδα, όπως το ποιοι θα είναι παρόντες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι στις κλήσεις, το έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του. Το ζητούμενο είναι σε ποια θέση θα παίξει στην Εθνική. Είναι σούτινγκ γκαρντ σε κορμί πόιντ γκαρντ. Θα φανεί από το ποιοι θα επιλεγούν στη θέση 2».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags