Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ εύκολα την ΑΕΚ και έστειλε ένα μήνυμα στους «κιτρινόμαυρους» ενόψει της νέας μάχης τους την Πέμπτη, που αυτή τη φορά θα έχει να κάνει με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» έδειξαν την ποιοτική διαφορά, που τους χωρίζει από την ομάδα του Ηλία Ζούρου, τι κι αν μάλιστα έλειπε ο Κώστας Σλούκας. Ο τελευταίος θα είναι κανονικά παρόντας στο φάιναλ-έιτ, οπότε η ψαλίδα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα ανοίξει ακόμη πιο πολύ.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έδειξε για μία ακόμη φορά πριν από λίγο ότι έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον Εργκίν Αταμάν. Ο 25χρονος γκαρντ έπαιξε σπουδαία άμυνα για ένα ακόμη παιχνίδι, ενώ στην άλλη άκρη του γηπέδου έδωσε στην ομάδα του 9 πόντους. Στην αρχή ο Τούρκος προπονητής δεν τον εμπιστευόταν πολύ, αλλά μετά από ένα σημείο του έδωσε ευκαιρίες και ο διεθνής παίκτης δεν τις άφησε να πάνε χαμένες.

 

Ο Καλαϊτζάκης έκλεψε τις εντυπώσεις για έναν ακόμη λόγο. Για τις δηλώσεις, που έκανε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Είμαστε όλοι έμπειρα παιδιά. Το έχουμε συνηθίσει και είναι η δουλειά μας. Πληρωνόμαστε αρκετά καλά όλοι μας για να το κάνουμε αυτό. Δεν παραπονιόμαστε. Είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Πληρωνόμαστε για να το κάνουμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά στην κρατική τηλεόραση.

Ο πρώην παίκτης της Νεβέζις και της Λιετκαμπέλις έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με τον Παναθηναϊκό και εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει η ώρα, που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα τον καλέσει στο γραφείο του για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους. Είναι κάτι, που το αξίζει ο παίκτης και που ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη για τον επιπλέον λόγο ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλοί καλοί Ελληνες παίκτες. Με το κυάλι τους βρίσκεις.

Και το οξύμωρο είναι ότι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν εκείνος, που είχε την μεγαλύτερη προοπτική από τα δύο αδέρφια. Μάλιστα βρέθηκε στο ΝΒΑ, στην Οκλαχόμα και στους Μπακς του Αντετοκούνμπο. Όμως ο αδερφός του εξελίσσεται περίφημα και κερδίζει το στοίχημα. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έχει χάσει το τρένο. Είναι στη γερμανική Τούμπινγκεν, κάνει πολύ καλή προσπάθεια και δεν αποκλείεται να επανέλθει γρήγορα σε αυτά, που πίστευαν πολλοί για αυτόν πριν από μερικά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-βόμβα Ναν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό - Τα γύρισε όλα τούμπα σε 48 ώρες!