Facebook Pixel "Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ όπως… Χάρντεν - Μεταγραφή σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟ αν..."
Μπάσκετ
| 2024-04-01 17:50:00

"Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ όπως… Χάρντεν - Μεταγραφή σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό αν..."

του Γιώργου Κτενά
"Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ όπως… Χάρντεν - Μεταγραφή σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό αν..."

Η μεταγραφή-βόμβα του ΠΑΟΚ, τα τρομερά αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και ο χαρακτήρας του που τον έστειλε εκτός NBA.

Ως πρωτοπριλιάτικο ψέμα προέκυψε η είδηση πως ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αφήνοντας την Αμερική και το NBA. Παρόλα αυτά είναι αληθεια.

Ο 24χρονος άσος ήταν στο Νο. 30 στο ντραφτ του 2019, με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον επιλέγουν, αλλά τελικά κατέληξε στους Καβαλίερς μέσω των Ντιτρόιτ Πίστονς. Πολύ χαμηλά σε σχέση με το ταλέντο του, αλλά πολύ ψηλά σε σχέση με τη συμπεριφορά του.

Μπουνιά σε γυναίκα, όπλα, μαριχουάνα και στριπιτζάδικα! Δεν είναι ποινικό μητρώο, αλλά το βιογραφικό του NBAer από το Σιάτλ, ο οποίος δεν είναι ξένος στη διαμάχη, αφού έχει κυκλοφορήσει στα πρωτοσέλιδα για τις ενέργειές του εντός και εκτός γηπέδου - Τα αναλύσαμε όλα στο θέμα με τίτλο Ένας "προβληματικός" σταρ του NBA στον ΠΑΟΚ - Χτύπησε διαιτητή, προπονητή και κατηγορείται για στραγγαλισμό!

Αγωνιστικά, όμως, πώς είναι ως παίκτης ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, τι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ, κι αν η θητεία του στον Δικέφαλο μπορεί να αποτελέσει το σκαλοπάτι για να βρεθεί σε ομάδα τής Ευρωλιγκας - Προφανώς με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχουν τον πρώτο λόγο; 

Το sportdog επικοινώνησε με τον Τζίμη Κουστένη, συνεργάτη τού Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό και νυν προπονητή της Καβάλας, που γνωρίζει άριστα την αμερικανικη αγορά, για να μας μιλήσει για όλα αυτά.

"Εξαιρετικός σουτέρ - Τελειώνει φάσεις - Προσαρμογή και σε ποια κατάσταση βρίσκεται"

"Πρόκειται για μια πολύ καλή περίπτωση, αν και δεν γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκεται, μετά και τα τελευταία πρόβλημα που είχαν προκύψει. Είναι γκαρντ, στο 1.93 μ., παίζει περιφερειακός, εξαιρετικός σουτέρ, πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ως περιφερειακός βρέθηκε στο ΝΒΑ, πήγε σε πολύ καλό Κολλέγιο. Παίκτης με καλές περγαμηνές. Τον είχαν στείλει στη G-League και είχε συμπεριληφθεί στην καλύτερη ομάδα, ενώ είχε αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα", σχολίασε αρχικά ο Τ. Κουστένης στο sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Έχει καλό σουτ στο τρίποντο, πολύ καλός σουτέρ. Έχει την ικανότητα να πηγαίνει την μπάλα από μέση απόσταση και να τελειώνει φάσεις. Τον καθιέρωσαν όταν έπαιξε στο Χιούστον, αλλά επαναλαμβάνω ότι μένει να δούμε την κατάσταση που βρίσκεται. Και πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί".

"Λύνει προβλήματα από την περιφέρεια - Σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό αν... - Άλλο Ναν και Κάνααν"

Μπορεί να κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ;

"Για τον ΠΑΟΚ εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, είναι εξαιρετική προσθήκη. Θα λύσει πολλά προβλήματα από την περιφέρεια".

Θα μπορούσε να απασχολήσει και Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αν εμφανιστεί σε καλή κατάσταση;

"Θα μπορούσε να απασχολήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αν ανταποκριθεί και έχει ξεπεράσει τα εξωαγωνιστικά. Μπορεί να κάνει το step up. Κάποτε τον είχαν συγκρίνει με τον Τζέιμς Χάρντεν, για τέτοια δεινότητα σκόρερ μιλάμε. Βέβαια, άλλο Καάναν και Ναν, που έχουν δώσει διαπιστευτήρια με διάρκεια σε αυτό το επίπεδο, κι άλλος ένας 24χρονος που ναι μεν έχει παίξει στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά έχει την αποχή και τόσα προσωπικά προβλήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μυθική πρόταση ΠΑΟ σε Ναν και ο… όρος για Σλούκα - "Διώχνει" τεράστιο συμβόλαιο από το ΟΑΚΑ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags