Facebook Pixel Άλλη ελληνική ομάδα και όχι ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε Βούκτσεβιτς
Μπάσκετ
| 2024-04-04 16:45:00

Άλλη ελληνική ομάδα και όχι ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε Βούκτσεβιτς - Υπογράφει δύο Έλληνες ο Μπαρτζώκας

του Pick n' Scroll

Το πλάνο στο Λιμάνι για τους Έλληνες και η ιδιαίτερη περίπτωση του 21χρονου που έφυγε από την Παρτιζάν για το NBA και μπορεί να γυρίσει στην Ευρώπη για την... Εθνική Ελλάδας!

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο ΝΒΑ τα ξημερώματα, έχοντας 14 πόντους και 7 ριμπάουντ στη νίκη των Ουίζαρντς επί των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο 21χρονος πάουερ-φόργουορντ πήγε στην ομάδα της Ουάσινγκτον πριν από 20 μέρες, προερχόμενος από την Παρτίζαν και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο γιος του Ντούσαν Βούκτσεβιτς, παλιού παίκτη του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πατρών, αυτό είχε στόχο από το ξεκίνημα της μπασκετικής του πορείας: να πάει στο ΝΒΑ. Πέρασε από διάφορες καταστάσεις μέχρι να φτάσει εδώ. Ηταν κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό, αλλά δεν έμεινε πηγαίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και από κει πήρε τον δρόμο για την Σερβία και την Παρτίζαν.

 

Το καλοκαίρι, που μας πέρασε, ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του. Και το έκανε γιατί πρόκειται για πολύ καλό «4άρι» με εξαιρετικό σουτ, αλλά και διότι πρόκειται για παίκτη με ελληνικό διαβατήριο. Και ως γνωστόν οι Πειραιώτες είχαν και έχουν (πλέον μικρότερο) θέμα με τα ελληνικά διαβατήρια από την στιγμή, που έχασαν και τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ.

Άλλη ελληνική ομάδα, όμως, είχε φτάσει κοντά στην απόκτηση του Βούκτσεβιτς το καλοκαίρι: το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Μάλιστα ο Σπανούλης είχε ασίσταντ στο Περιστέρι τον πατέρα του παιδιού.

Τελικώς, όμως, η Παρτίζαν δεν τον παραχώρησε, ώσπου ο 21χρονος παίκτης πήγε στα μέσα Μαρτίου στην Αμερική και αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει το όνειρο του ως παίκτης των Ουίζαρντς. Εχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί και κυρίως έχει το μακρινό σουτ, που όπως είναι το ΝΒΑ, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γενικώς για το μπάσκετ το σουτ είναι σημαντικό, αλλά πιο σημαντικό είναι στο ΝΒΑ, όπου οι αποστάσεις στην επίθεση είναι μεγαλύτερες.

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε τον Βούκτσεβιτς, πήρε εν τέλει μετά τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ (παίκτη με ελληνικό διαβατήριο δηλαδή) και το καλοκαίρι, που μας έρχεται, θα δώσει συνέχεια. Θα είναι ο Ντόρσεϊ, θα είναι ο Καλάθης, θα είναι ο Τολιόπουλος; Αυτή την στιγμή κανείς δεν ξέρει, μπορεί άλλωστε να πάρει και 2-3 Ελληνες καθώς ενδιαφέρον υπάρχει και για τον πιτσιρικά τον Ζούγρη από το Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, πέρασε την πολύ μεγάλη δυσκολία με τους Ελληνες παίκτες και είναι έτοιμος και πάλι να χτίσει μία εξαιρετική ντόπια σύνθεση, έχοντας δεδομένα Παπανικολάου, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Ουόκαπ και Λαρεντζάκη. Αν πάρει ακόμη π.χ. Ντόρσεϊ και Θανάση Αντετοκούνμπο, τότε ο ελληνικός του κορμός θα είναι και πάλι πολύ δυνατός. Και έτσι θα είναι πολύ πιο άνετος, όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί, όπου υπάρχει όριο για τον αριθμό των ξένων παικτών.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από τον Ολυμπιακό λόγω Μιλουτίνοφ - Απόφαση έκπληξη Μπαρτζώκα για Ράιτ - Αλλαγή πλάνου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags