Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο επόμενος Έλληνας - Τον παρακολουθεί ο Αταμάν (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-04-07 12:30:00

Ο επόμενος Έλληνας στον ΠΑΟ - "Ηγέτης από μικρός" - Πεντατές συμβόλαιο, τον παρακολουθεί ο Αταμάν! (Vid)

του Νίκου Στεργίου
Ο επόμενος Έλληνας στον ΠΑΟ - "Ηγέτης από μικρός" - Πεντατές συμβόλαιο, τον παρακολουθεί ο Αταμάν! (Vid)

"Δουλευταράς, πανέξυπνος, καλός τεχνικά και τακτικά". Οι Πράσινοι ψάχνουν για Έλληνες παίκτες και στα χέρια τους έχουν ένα εξαιρετικό ταλέντο, που φέτος... ανεβάζει στροφές και ετοιμάζεται σιγά-σιγά να πάρει την ευκαιρία του στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μόλις 18 ετών...

Το ελληνικό στοιχείο τους θέλουν να ενισχύσουν το προσεχές καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, τόσο με παίκτες επιπέδου (που να μπορούν να σταθούν δηλαδή στην Ευρωλίγκα), όσο και με εκείνους που έχουν προοπτική για το μέλλον.

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε γράψει πολλές φορές τα ονόματα που αναμένεται να απασχολήσουν, από τον Θανάση Αντετοκούνμπο μέχρι τον Νικ Καλάθη, ενώ και στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν παίκτες όπως ο Τολιόπουλος και ο Ζούγρης που δείχνουν ότι αξίζουν να πάρουν μια ευκαιρία σε μεγάλο κλαμπ.

Υπάρχει όμως ένας ακόμα αθλητής που φαίνεται ότι έχει τεράστιο potential, που μπορεί δηλαδή μέσα στα επόμενα χρόνια (αν προσεχτεί με σωστό προπονητικό πρόγραμμα, δεν έχει τραυματισμούς και παίρνει χρόνο συμμετοχής) να γίνει κεφάλαιο για την ομάδα που θα παίζει και, γιατί όχι, και για την Εθνική.

Αναφερόμαστε στον Νεοκλή Αβδάλα, που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν στον Παναθηναϊκό αλλά τη φετινή αγωνιστική περίοδο συμμετέχει στην Basket League με τη φανέλα της Καρδίτσας ως δανεικός για μία σεζόν, ενώ παράλληλα είχε βρεθεί και σε καμπ στις ΗΠΑ πριν από λίγο καιρό και είχε ξεχωρίσει/διακριθεί.

Ο Νεοκλής είναι μόλις 18 ετών, γεννημένος τον Φλεβάρη του 2006, είναι άριστος χειριστής της μπάλας και σουτέρ, και το ύψος του είναι στο 2,03 μ. Τυπικά, δηλαδή, δεν είναι ο μέσος σούτινγκ γκαρντ, αφού είναι πιο ψηλός, αλλά το ταλέντο του είναι τέτοιο που βγάζει μάτια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός, που έχει πενταετές συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2027, δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με την πρόοδό του και να κάνουν σκέψεις για το μέλλον του.

"Έτσι πήγε στον Παναθηναϊκο ο Νεοκλής - Συγκεντρωμένος, δουλεύει, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα - Τους λες ένα και κάνει δέκα"

Ο Νίκος Πεφάνης, υπεύθυνος σχεδιασμού και προπονητής στην Καλαμάτα '80, δηλαδη το σωματείο στο οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα ο νεαρός άσος, σχολίασε μέσω του sportdog:

"Ο Νεοκλής προέρχεται από μπασκετο-οικογένεια, και ο πατέρας του ο Δημήτρης έπαιζε για χρόνια μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, ενώ και ο αδερφός του, ο Γιάννος, βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ήταν στο σωματείο μας, στην Καλαμάτα '80, από εδώ έφυγαν και πήγαν στον Παναθηναϊκό. Προπονητικά τον είχαν από το pro-mini, mini, και λίγο στο παιδικό. Και ο πατέρας του, Δημήτρης, ανήκει στο προπονητικό της Καλαμάτας '80, είναι οικογένεια με μπασκετικό υπόβαθρο", είπε αρχικά μέσω του sportdog o Ν. Πεφάνης και συμπλήρωσε: 

"Ήταν ταλέντο, εκπληκτικός. Έπαιζε στο mini και ήταν με τα παιδιά του 2004 ενώ είναι γεννημένος το 2006. Ήταν καλός τεχνικά, φαινόταν ότι είχε αντίληψη στο παιχνίδι του. Όταν έγινε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό, γιατί τον είχαν παρακολουθήσει σε τουρνουά, κλιμάκια κλπ., έγινε η κουβέντα και αποφασίσαμε να πάνε μαζί με τον αδερφό του στον Παναθηναϊκό. Είναι συγκεντρωμένος, δουλεύει πολύ, είναι ταλέντο. Ξεχώριζε σαν την μύγα μέσ' το γάλα με λίγο μεγαλύτερους αντιπάλους. Θα παίξει για την ομάδα, έχει καλό κριτήριο στα παιχνίδια και τις φάσεις, είναι πανέξυπνος. Είμαι πολύ καιρό στον χώρο του μπάσκετ, φαινόταν ότι θα προχωρούσε στο άθλημα. Είναι πολύ καλός τεχνικά, για αυτό και σε παιχνίδια τακτικής του λες ένα και κάνει δέκα".

"Ηγέτης - Καθοδηγούσε την ομάδα - Μπορεί να αλλάξει το σκηνικό αν..."

Τι θυμάστε από τη θητεία του στην Καλαμάτα '80;

"Όταν έπαιζε ακόμα και με αντιπάλους λίγο μεγαλύτερους, ήταν ηγέτης. Καθοδηγούσε την ομάδα, έβλεπε πολύ μπάσκετ και πήγαινε πάντα για προπόνηση. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του".

Πιστεύετε ότι, αν είναι υγιής, μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα;

"Ναι, φυσικά, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καριέρα. Είναι θέμα δουλειάς το να κάνει καριέρα, αλλά δεν τον φοβάμαι στη δουλειά τον Νεοκλή".

 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags