Facebook Pixel Εργκίν Αταμάν - Παναθηναϊκός: "Εκτός πλαισίου ο Βιλντόζα"!
Μπάσκετ
| 2024-04-09 15:03:00

"Δεν έγινε έξαλλος λόγω Κολοσσού ο Αταμάν - Εκτός πλαισίου ο Βιλντόζα - Φτιάχνει 100% δική του ομάδα"!

του Γιώργου Κτενά

Γιατί ο Τούρκος "τρελάθηκε" με τον γκαρντ του Τριφυλλιού; Ποια είναι τα δύο μεγάλα του παράπονα, τι θα συμβεί το καλοκαίρι και το ρόστερ που θέλει να δουλέψει για τη νέα σεζόν

Ταύρο σε υαλοπωλείο θύμιζε ο Αταμάν μετά τον αγώνα τού Παναθηναϊκού στη Ρόδο, με αντίπαλο τον Κολοσσό, καθώς οι Πράσινοι νίκησαν με μεγάλη δυσκολία και υπήρξαν παίκτες που δεν άφησαν καθόλου ικανοποιημένο τον Τούρκο προπονητή με την παρουσία τους.

Κι αν για τον Μήτογλου υπάρχει η δικαιολογία τής καταπόνησης λόγω των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τον Λούκας Βιλντόζα που βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του κόουτς, παιχνίδια όπως αυτό με τον Κολοσσό είναι επιτομή για να δείξει πράγματα.

Ο Αταμάν δεν ζητάει από τον Βιλντόζα να τραβηξει την ομάδα αποκλειστικά στις δικές του πλάτες. Αλλά να οργανώσει, να παίξει άμυνα, να βάλει τα σουτ. Τίποτα από όλα αυτά δεν κάνει ο Αργεντίνος και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό είναι αμφίβολο. Παρότι έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια.

Αν συνεχίσει μέχρι το φινάλε τής σεζόν το καλοκαίρι θα δει την πόρτα της εξόδου - Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μπορεί να είναι διαθέσιμοι παίκτες όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (που έχει και ελληνικό διαβατήριο), Τζόρνταν Λόιντ, Λορέντζο Μπράουν (που έχει ισπανικό διαβατήριο). Γιατί δεν παίρνει και λίγα χρήματα ο Αργεντινός - 1,6-1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο λαμβάνει, άρα αν αποχωρήσει μπορεί να ανοίξει ένα πολύ καλό ποσό στο μπάτζετ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

"Αυτό εξόργισε τον Αταμάν από Βιλντόζα - Πρωτοβουλίες που δεν είναι σχεδιασμένες - 100% ομάδα του προπονητή το καλοκαίρι"

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αταμάν βγάζει στη σέντρα παίκτες του, αλλά με τον Βιλντόζα το έχει κάνει πολλές φορές. Είχε περγαμηνές για να είναι βασικός γκαρντ, αλλά μια οι τραυματισμοί που τον πήγαν πίσω, μια που ο χρόνος συμμετοχής που παίρνει, δεν κάνει αυτά που ήθελε ο Αταμάν και φτάσαμε εδώ. Ή θα τον ξυπνήσει αυτό που έγινε με  τον Αταμάν ή θα είναι καμπανάκι για το μέλλον του", σχολίασε μέσω του sportdog ο Βαρβάρα Φανίδη, δημοσιογράφος που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε:

"Δεν ξέχασε το μπάσκετ, αλλά πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του. Έχει ελεύθερο στιλ, μπορεί να κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά δεν ταιριάζει σε κάποια πλαίσια που έχει επιλέξει ο Αταμάν. Η αστοχία με τον Κολοσσό και η νίκη που οριακά πήρε η ομάδα, μιας και ο Γκριγκόνις έκανε ένα από τα καλύτερα ματς του με την πράσινη φανέλα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι"

Προλαβαίνει να αλλάξει η κατάσταση για τον Βιλντόζα στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι τώρα ξεκινούν οι μεγάλες προκλήσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα;

"Αυτό είναι στο χέρι του Βιλντόζα. Αλλά να αποφασίσει τι θέλει: Να ηρεμήσει το παιχνιδι και να πάει σε οργάνωση ή να μείνει σε περισσότερο σε εκτελεστικό ρόλο. Παίρνει πρωτοβουλίες που δεν είναι σχεδιασμένες. Όπως έγινε με τον Κολοσσό".

Το ενδεχόμενο αποχώρησης το προσεχές καλοκαίρι;

"Είναι τριετές το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι, το πρώτο μεγάλο που είχε υπογραφεί. Δεν ξέρουμε να θέλει να φύγει ή όχι. Θα κριθούν το καλοκαίρι πολλά. Όλα είναι ρευστά τώρα. Αυτή τη στιγμή έχει Ευρωλίγκα και τελικούς στην Ελλάδα. Όταν τελειώσουν όλες αυτές οι υποχρεώσεις, θα δούμε. Γιατί και ο Αταμάν έχει και την εθνική Τουρκίας, που τον δεσμεύει κάπως χρονικά, άρα από Ιούνιο-Ιούλιο θα δούμε εξελίξεις. Το καλό είναι ότι σε σχέση με πέρυσι υπάρχει κορμός και φέτος θα γίνουν λίγες προσθαφαιρέσεις. Για να φτιαχτεί ομάδα 100% στο στιλ του Αταμάν, με τις ευλογίες του Γιαννακόπουλου".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβέβαιο το μέλλον Βιλντόζα στον ΠΑΟ - Γι’ αυτό είναι έξαλλος ο Αταμάν - Κορυφαίο όνομα για αντικαταστάτης του! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags