Αν ο Σλούκας είναι ο ηγέτης, ο Ναν ο σούπερ σταρ και ο Λεσόρ ο πύργος, τότε ο Καλαϊτζάκης αξίζει τον τίτλο του κρυφού άσσου στο μανίκι του Αταμάν. Ο Έλληνας άσος όχι απλά κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στο γεμάτο αστέρες φετινό ρόστερ, αλλά αποδεικνύεται καταλυτικός για την επιτυχία της ομάδας.

Ο διεθνής φόργουορντ τείνει να εξελιχθεί σε αγαπημένο της πράσινης εξέδρας για το πάθος που βγάζει κάθε φορά που πατά παρκέ. Δεν δημιουργεί προβλήματα, δεν δυσαρεστείται από τον μικρό χρόνο συμμετοχής του και τα δίνει όλα, ξεχωρίζοντας κυρίως για τη "σκυλίσια" άμυνά που παίζει. Δεν είναι τυχαίο που ο Αταμάν του αναθέτει συχνά τον ρόλο του να μαρκάρει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Ο Καλαϊτζάκης έχει εξελιχθεί σε μεγάλη συμπάθεια και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την αντίδραση του ισχυρού άνδρα του Τριφυλλιού μετά την πρόκριση στο Final Four, δείχνοντας πολλά για το μέλλον του Έλληνα φόργουορντ.



"Εσύ θα μείνεις εδώ", φάνηκε να λέει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Καλαϊτζάκη (δείτε το βιντεο του θέματος) μετά τη νίκη επί της Μακάμπι στο Game 5, ατάκα που πιθανότατα προαναγγέλλει εξελίξεις. Ο Έλληνας παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 2+1 χρόνια το 2022. Το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώνεται η διετία, συνεπώς οι Πράσινοι καλούνται να αποφασίσουν για το αν θα εξασκήσουν το +1 που προβλέπει η συμφωνία.

Η ατάκα Γιαννακόπουλου, η εμπιστοσύνη του Αταμάν και το γεγονός ότι οι Έλληνες παίκτες είναι απαραίτητοι για τον κορμό του Παναθηναϊκού δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας για τις εξελίξεις. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει χρήση του +1, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Καλαϊτζάκης υπογράψει νέα συμφωνία με υψηλότερες αποδοχές.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πόρτα" ΠΑΟ σε Σπανούλη! Αγοράζει Έλληνα από Περιστέρι, έδωσε "οκ" ο Αταμάν