Ο Παναθηναϊκός πήρε πανάξια το τρόπαιο της Εuroleague, αλλά θέλει να τελειώσει τη σεζόν και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως τόνισε ο Χρήστος Σερέλης.

Μιλώντας στον Bwin Σπορ FM, o άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικά τα παιχνίδια με τον Άρη, διότι θα μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό για να μην ξεφύγουμε. Και μόνο ο αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, μας κρατά σε εγρήγορση. Δεν είναι απλά το “ντέρμπι των αιωνίων”, αλλά θα ξαναπαίξουμε με μία ομάδα που ήταν στο Final Four. Θα παίξουμε για δεύτερη φορά για την Ευρωλίγκα πχ. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ο αντίπαλός μας στον τελικό. Επομένως, δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί.

Θέλουμε να επιστρέψουμε στα πρωταθλήματα, είδατε τον κόσμο σήμερα. Δεν έχω καμία ανησυχία για το πώς θα είμαστε στα ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας είναι μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, ακριβώς αυτό που χρειαζόταν και έλειπε από την ομάδα και είναι η μεταγραφή που άλλαξε τις ισορροπίες στην ομάδα. Χωρίς αυτόν δεν πιστεύω ότι θα έφτανε τόσο γρήγορα εδώ που έφτασε».

Από εκεί και πέρα, δήλωσε:

Για το ματς με τη Ρεάλ: «Νομίζω ότι η Ρεάλ από τη στιγμή που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε τόσους πόντους και προηγούταν μόνο με +5, είχε μια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο όμοια με εκείνη του Ολυμπιακού.

Καταφέραμε να παίξουμε την άμυνά μας που παίζουμε όλο τον χρόνο. Βρήκε τα σουτ ο Σλούκας και ο Ναν και οι παίκτες της Ρεάλ έδειχναν στα τελευταία λεπτά ότι δεν το πίστευαν καν. Τον Μήτρογλου τον βάλαμε στο “5” και πήρε τα σουτ, μας βγήκε το σχήμα αυτό. Και ο Ντίνος και όλα τα παιδιά είχαν κομβική προσφορά. Το νιώθαμε από τον πάγκο ότι η Ρεάλ δεν το πίστευε στα τελευταία 3-4 λεπτά».

Για την εμφατική επιστροφή της ομάδας από τη 17η θέση στην κορυφή της Ευρώπης: «Δεν νομίζω να έχει υπάρξει μια τέτοια μεγάλη επιστροφή από τη 17η να παίρνεις το τρόπαιο. Δεν ξέρω και σε άλλα αθλήματα αν έχει συμβεί. Το καλοκαίρι φάνηκε ότι η ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή. Ήρθε όμως στην πρώτη χρονιά.

Έπαιξαν οι δυο καλύτερες από άποψη σταθερότητας καθ' όλη τη σεζόν ομάδες στον τελικό. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, λογικό, αφού ήμασταν νέο ρόστερ, αλλά στη συνέχεια ήμασταν σταθεροί και πολύ καλοί. Ήμασταν πολύ καλύτεροι στον τελικό από τη Ρεάλ, και γενικά στο τουρνουά. Ενδεχομένως το θέλαμε πιο πολύ από τις άλλες ομάδες το τρόπαιο. Όλοι ήθελαν κάτι να αποδείξουν μέσα στην ομάδα. Ο κόουτς να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο και έτσι το πήραμε δίκαια».

Για το παιχνίδι που έμοιαζε με το ματς στη Μαδρίτη: «Γνωρίζαμε ότι είναι μια ομάδα από την οποία δεν θέλαμε να χάσουμε από αιφνιδιασμούς και τρανζίσιον που μπορούν να σκοτώσουν τον αντίπαλο. Θέλαμε να πάμε στο 5 vs 5 και ειδικά να παίξει η Ρεάλ σε αυτή τη συνθήκη.

Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά, αν κρατούσαμε το πλάνο μας πιστεύαμε ότι θα είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε το ματς. Όπως και με τον Ολυμπιακό, η Ρεάλ ήταν καταπληκτική όπως και με εμάς, είχε μεγάλη διαφορά, δεν κινδύνεψε μεν, αλλά η διαφορά μειώθηκε. Βεβαίως και θα συνέχιζε η Ρεάλ να είχε υψηλά ποσοστά αν δεν βελτιώναμε την άμυνά μας. Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός. Βελτιώσαμε την άμυνά μας, την κάναμε να αστοχήσει και βρήκαμε πόντους πιο εύκολους, και πόντους με παίκτες όπως με Ναν και Σλούκα».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες του στο Final Four: «Ήθελαν και οι παίκτες να μάθουν τον προπονητή, και το ανάποδο, να δέσουμε σαν ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόουτς δεν θέλει να έχει μεγάλο ροτέισον στα παιχνίδια, όχι γενικά. Άρα το σημαντικό είναι να καταλάβει κάθε παίκτης ότι πρέπει να προπονείται σωστά και σκληρά, γιατί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κληθεί να μπει στο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο πάντα αυτό, δεν μπορεί να πετύχει σε 1-2 μήνες.

Ο Βιλντόσα είχε να παίξει καιρό, αλλά δεν υπήρχε άλλος παίκτης που να γνώριζε τόσο καλά τον Καμπάτσο. Έπαιξε καταπληκτικά πάνω στον Καμπάτσο. Πρέπει να παίρνουν τα credits και τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ, όπως ο Καλαϊτζάκης, ο Παπαπέτρου μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Έχουμε ευτυχώς πάρα πολύ καλά αποδυτήρια, τέλειωσε η σεζόν με το απόλυτο στην Ευρώπη, έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα.

Όλοι έχουν αποδείξει ότι όποτε τους ζητηθεί είναι έτοιμοι να παίξουν. Ο Χουάντσο έπαιξε με τραυματισμό με τη Μακάμπι και ήταν καταλυτικός. Ο Σλούκας είχε τραυματιστεί, αλλά στον τελικό μας οδήγησε. Παίζει μεγάλο ρόλο το κλίμα στα αποδυτήρια και πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε παίκτης μέσα στην ομάδα».

Για τον Εργκίν Αταμάν και τι τον κάνει ξεχωριστό: «Έχει αυτοπεποίθηση που την περνάει εύκολα στους παίκτες. Είναι απαιτητικός στα πράγματα που ζητάει, πολλές φορές μοιάζει αυστηρός, αλλά δεν είναι δογματικός στα πιστεύω του. Πολλές φορές δέχεται και την άλλη άποψη, κάναμε διαφορετικά πράγματα μέσα στην χρονιά, βελτιωθήκαμε. Θέλει από τους έμπειρους παίκτες την άποψή τους, συζητάει μαζί τους. Αυτό βοήθησε την ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Η πιο δύσκολη στιγμή για εμένα ήταν η απώλεια του Κυπέλλου και μετά από λίγες ημέρες κάναμε τη μεγαλύτερη νίκη στη σεζόν στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ. Στο μεσοδιάστημα κάναμε πολλές κουβέντες».