Τα βλέμματα είναι στραμμένα στους μεγάλους τελικούς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αλλά πριν από λίγες ώρες ήρθε η ιστορία με τον Σάσα Βεζένκοφ για να τραβήξει κι αυτή μέρος του ενδιαφέροντος.

Τα δημοσιεύματα φέρνουν τον 29χρονο πάουερ-φόργουορντ να ζητάει να φύγει από τους Σακραμέντο Κινγκς και η αγωνία για την επόμενη μέρα του διεθνούς παίκτη θα αρχίσει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο από δω και πέρα.

Το ότι υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Βεζένκοφ στην Ευρώπη είναι κάτι, που έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό. Στο Σακραμέντο δεν πέρασε καλά, τα χνώτα του με τον Μάικ Μπράουν δεν ταίριαξαν. Και συν τοις άλλοις ο Μπράουν συνεχίζει στον πάγκο των «βασιλιάδων».

Κάτι, που είχε συνέπεια αυτό, που αναφέραμε, το ότι ο Βούλγαρος ζήτησε να φύγει από τους Κινγκς. Το που θα πάει κανείς δεν μπορεί να το ξέρει τώρα.

Το σίγουρο είναι ότι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον θέλουν. Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος, που μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελεί το σπίτι του 29χρονου, είναι η ομάδα με την οποία έχει δεθεί.

Το να φύγει κάποιος από το ΝΒΑ, έχοντας κλειστό συμβόλαιο, δεν είναι εύκολο. Δεν είναι, όμως, και απίθανο, για αυτό προφανώς έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.

Είναι σίγουρο ότι πέρα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, παραμονεύουν και άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα λογικά δεν θα είναι μία από αυτές καθώς εκτός των άλλων δεν είχε περάσει καλά εκεί ο Βεζένκοφ.

Αν επιστρέψει στην Ευρώπη, κάλλιστα μπορεί να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να τον αποκτήσει. Καθώς φαίνεται, όμως, ξεκινάει σιγά σιγά ένα σήριαλ, που θα κρατήσει για αρκετό διάστημα και θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους εμπλεκόμενους και όχι μόνο για αυτούς