Μετά το 1-2 του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Συρίγος σχολιάζει πως έχουμε πλέον κανονικούς τελικούς και στέκεται στην ακαριαία αντίδραση του Τριφυλλιού μόλις βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.

Το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο από την αρχή, με τους Κέντρικ Ναν και Κώστα Αντετοκούνμπο, ωστόσο οι Πειραιώτες στηριζόμενοι αμυντικά και επιθετικά στον εξαιρετικό Νίκολα Μιλουτίνοφ και στους πόντους των Αϊζάια Κάνααν και Κώστα Παπανικολάου επέστρεψαν και στο φινάλε έδειξαν ικανοί να πάρουν το ματς και το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Όμως οι Πράσινοι στο φινάλε θύμισαν και επιβεβαίωσαν πως πνευματικά είναι μία ομάδα ανώτερου επιπέδου, κράτησαν τον Ολυμπιακό για 4 λεπτά χωρίς σκορ και όταν οι Πειραιώτες βρήκαν ξανά καλάθι, όλα είχαν τελειώσει. Οι Λεσόρ, Γκραντ και Παπαπέτρου έβγαλαν αντίδραση κόντρα στο μομέντουμ, παίζοντας και υπεράμυνα, ωστόσο το πιο σημαντικό μήνυμα της βραδιάς είναι η… εμφάνιση του Κώστα Σλούκα στο τέλος, ο οποίος μέχρι τότε είχε εγκλωβιστεί και κατάφερε να βγει μπροστά (κόντρα στα θέλω του) με ψυχραιμία, διαύγεια και καθοριστικές αποφάσεις. Θύμισε Σλούκα των πλέι οφ και του Final Four…