Ο Παναθηναϊκός είχε στο μεγαλύτερο διάστημα το πάνω χέρι, αλλά στο τέλος χρειάστηκε ένα σημαντικό σερί για να πάρει τη νίκη με 83-76 και να κάνει το 2-1. Ετσι η σειρά μεταφέρεται πλέον στο ΣΕΦ, εκεί, όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ο Κέντρικ Ναν με τον Ματίας Λεσόρ ήταν οι πρωταγωνιστές του «τριφυλλιού» με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι το κλειδί στο τέλος. Από την άλλη ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν και πάλι σπουδαίος για τον Ολυμπιακό, αρκετοί παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν σε καλή μέρα, αλλά στο τέλος έλειψε το καθαρό μυαλό για το 3-1.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Και αυτό ξεκίνησε από την άμυνά του, που ήταν σε υψηλό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 17’ ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει μόλις 24 πόντους. Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά με 16 πόντους και πιο συγκεκριμένα στο 40-24. Οι Πειραιώτες μέχρι να πάνε στην ανάπαυλα μπόρεσαν και μείωσαν την διαφορά. Πήγαν στα αποδυτήρια με Κάνααν, Πίτερς και ΜακΚίσικ να βάζουν το χεράκι τους (43-34).

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά πράγματα σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο πέρα από την άμυνά του και από τον Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικάνος γκαρντ, που στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν ήταν καλός, είχε 15 πόντους στο πρώτο μέρος και βοήθησε πολύ την ομάδα του να έχει το πάνω χέρι. Εκείνος, πάντως, που έδωσε το κάτι παραπάνω και βοήθησε ώστε να γίνει το 40-24 ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Βγήκε από τον πάγκο, κατέθεσε ενέργεια και συν τοις άλλοις έβαλε και 6 πόντους. Σταθερή δύναμη ήταν και ο Λεσόρ με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ.

 

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 52-41, αλλά ο Ολυμπιακός πατούσε πλέον πιο καλά. Και με Κάνααν, Μιλουτίνοφ μπόρεσε και μείωσε στο 56-49. Μείωσε μάλιστα ακόμη περισσότερο με καλάθι-φάουλ του Πετρούσεφ και αυτοκαλάθι του Χουάντσο Χερνανγκόμεθ. Μείωσε, δηλαδή, σε 61-59 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο οι Πειραιώτες μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε 66-66 με τον Σλούκα και τον Γκραντ να δίνουν ανάσα στην ομάδα τους (70-66). Και τον Ναν να πηγαίνει το σκορ στο 72-66.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν εκεί. Και απαντούσε. Προσπέρασε με 73-72, αλλά αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις εκτός των άλλων με ένα μεγάλο τρίποντο του Παπαπέτρου. Και κάνοντας σερί 9-0 αγκάλιασε τη νίκη.