Τελικά τα πράγματα πήραν πολύ άσχημη τροπή μετά το τέλος του τρίτου τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τις κλωτσιές Λεσόρ και Λαρεντζάκη, και ο Κώστας Αντετοκούνμπο προχώρησε σε μια πραγματικά άστοχη δήλωση.

Ρωτήθηκε ο σέντερ των «πράσινων» για το τι συνέβη μεταξύ των παικτών και φρόντισε με τη σειρά του να… ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως «ό,τι γίνεται είναι μέσα στο παρκέ. Και με τον αδερφό μου να έπαιζα αντίπαλος μέσα στο παρκέ, δεν θα ήταν φίλος μου.

Είδα μία αναμπουμπούλα, δεν κατάλαβα τι έγινε. Έχουν γίνει πολλά σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Όταν γίνονται αυτά εκτός το δέχεσαι, όχι όταν γίνεται στο γήπεδό σου. Είναι στο χέρι των οπαδών να γίνεται ανεκτό το trash talking. Οι παίκτες δεν έχουν πρόβλημα μεταξύ τους. Ας αφήσουμε το ματς να κριθεί στη νίκη και την ήττα και όχι στη βία».

Από εκεί και πέρα, ο Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Παίξαμε όλοι πολύ δυνατά. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς για να μην τελειώσει η σεζόν. Δεν θέλαμε να τελειώσει η σεζόν».

Για το ότι μπορεί ο χρόνος συμμετοχής του να αλλάζει από αγώνα σε αγώνα: «Είναι δύσκολο, αλλά αυτό είναι το να είσαι αθλητής. Μπήκα μέσα και προσπάθησα να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ».

Για το επόμενο ματς στο ΣΕΦ: «Έχουμε μία ακόμη ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ έντονο».

Για το τι σκέφτηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όταν ο Ολυμπιακός προσπέρασε: «Προσπαθούσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας».