Η ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του τέταρτου τελικού της Stoiximan Basket League είχε βγάλει ανακοίνωση που έλεγε για «ραντεβού στο ΣΕΦ», ενώ και μια άλλη που έγραφε για «ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης και αποπροσανατολισμού της ομάδας μας, των αθλητών και των φιλάθλων μας με την προαναγγελθείσα παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο Σ.Ε.Φ. και την προκλητική ανακοίνωσή τους που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας».

Αναφορά σε Χρυσοχοΐδη, Βούρτση, Πρωθυπουργό και ΔΕΑΒ

Με αναφορά της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση, κοινοποιώντας παράλληλα στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, τη ΔΕΑΒ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζητάει να ληφθούν έκτακτα μέτρα στον αποψινό τελικό στο ΣΕΦ, μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε η πειραϊκή ΠΑΕ έπειτα τη λήξη του Game 3 στο ΟΑΚΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “ Ντροπή σας! Ραντεβού την Τετάρτη στο ΣΕΦ”.

«Απειλή κατά του Παναθηναϊκού»

Από την πλευρά του το τριφύλλι θέλει την παρουσία τουλάχιστον δύο εισαγγελέων, αλλά και ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο Φάληρο για τον τέταρτο τελικό καθώς θεωρούν πως οι ερυθρόλευκοι στρέφονται κατά των διαιτητών που στοχοποιούνται. Όσο για το δεύτερο σκέλος  με την ατάκα: “Ραντεβού στο ΣΕΦ”:, οι πράσινοι θεωρούν πως ενέχει απειλή κατά του Παναθηναϊκού εν όψει του τέταρτου τελικού. 

Από το πράσινο στρατόπεδο επισημαίνουν πως αυτό είναι πάγια τακτική η έκδοση τέτοιου είδους ανακοινώσεων από την ΚΑΕ Ολυμπιακός όπως και απέναντι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Ο Ολυμπιακός δυναμιτίζει το κλίμα και υποκινεί πράξεις βίας»

Επίσης, από τον Παναθηναϊκό επισημαίνεται οι εναγκαλισμοί των αδερφών Αγγελόπουλων με μέλη οργανωμένων συνδέσμων της ομάδας τους, που φορούν full face. 

«Η διαχρονική πρακτική της ΚΑΕ Ολυμπιακός δυναμιτίζει το κλίμα και υποκινεί πράξεις βίας όπως φαίνεται:

α)Από την οριστική διακοπή του τέταρτου τελικού 09-10
β)Από την οριστική διακοπή του τρίτου τελικού 12-13
γ)Την παρ’ ολίγο διακοπή του πέμπτου τελικού 16-17

Από την πλευρά του Επτάστερου ζητούν αφενός την ανάπτυξη ισχυρής αστυνομικής δύναμης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση και παραμονή ΣΕΦ και την παρουσία τουλάχιστον δύο εισαγγελέων καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής καθώς έχουν κινδυνεύσει ζωές στο παρελθόν και αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί. 

Αφετέρου να εξασφαλιστεί η κατά γράμμα εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας και των κανονισμών τιμωρώντας τις παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες», αναφέρουν στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.