Σε μία τρομερή ματσάρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στη μάχη για τον τίτλο. Κέρδισε με 88-85 τον Ολυμπιακό, ισοφάρισε σε 2-2 και πλέον έχει το πάνω χέρι στον πέμπτο τελικό, που θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο παίκτης, που πήρε πάνω του το «τριφύλλι» και τον οδήγησε στην τεράστια νίκη με 25 πόντους. Εξαιρετικός ήταν επίσης και ο Τζέριαν Γκραντ με σούπερ συνεισφορά σε άμυνα, οργάνωση και εκτέλεση. Ο Γκραντ είχε 15 πόντους.

Από τον Ολυμπιακό αρκετοί παίκτες ήταν σε καλή μέρα, έλειψε, όμως, στο τέλος εκείνος, που θα πάρει το παιχνίδι.

Μέχρι ενός σημείου στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα. Πότε η μία ομάδα, πότε η άλλη έπαιρνε το πάνω χέρι, χωρίς, όμως, να μπορεί την ίδια ώρα να πάρει και κάποια σημαντική διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 22-17 υπέρ του Ολυμπιακού με την κατάσταση στην δεύτερη περίοδο να αλλάζει. Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες συνδύασαν την πολύ καλή τους άμυνα με καλύτερη επιθετική παραγωγή. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ο παίκτης-κλειδί σε αυτό το άνοιγμα της ψαλίδας. Ο διεθνής γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο μέρος με 10 πόντους και ο βασικός λόγος, που η ομάδα του προηγήθηκε με 42-31 και 47-36. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κοντά σε αυτό, που μπορεί να παίξει αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν χαρούμενος ότι με αυτή την εικόνα πήγε στα αποδυτήρια, χάνοντας μόλις με 51-44. Σκορ, που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Γκραντ με την εκπνοή. Τρίποντο σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.

Ο Γκραντ ήταν και εκείνος, που έδρασε καταλυτικά στην τρίτη περίοδο.

 

Με σπέσιαλ δουλειά σε άμυνα και επίθεση ο πρώην παίκτης της Τουρκ Τέλεκομ βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό, ώστε να πλησιάσει και λίγο πριν από το 30’ να προσπεράσει με 64-61. Το δεκάλεπτο πάλι έληξε με τρίποντο στην εκπνοή. Αυτή τη φορά το έβαλε ο Κάνααν και το σκορ πήγε στο 64-64. Με τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ να βοηθάει κι αυτός στο διάστημα της προσπέρασης.

Η κοκορομαχία συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό στην τέταρτη περίοδο με τους «πράσινους» να ξεφεύγουν με 77-71 με πέντε πόντους του Ναν. Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο παρκέ, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός στην επίθεση και το σκορ πήγε στο 81-73 στο 36΄.

Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά μπόρεσε και μείωσε στο 83-80 με τον ΜακΚίσικ και τον Πίτερς, με τις μάχες στο παρκέ να είναι τρομερές. Ο Ναν έκανε το 85-80, ο Πίτερς το 85-83 και το θερμόμετρο ήταν πολύ ψηλά. Ο Πίτερς αστόχησε στο τρίποντο της προσπέρασης, ο Λεσόρ αστόχησε ακολούθως σε μία βολή (86-83). Ο Κάνααν αστόχησε σε δύο εύκολα τρίποντα, ο Ναν αστόχησε σε δύο βολές και ο Ουίλιαμς-Γκος κέρδισε δύο βολές. Αστόχησε στη πρώτη, ευστόχησε στην δεύτερη και το σκορ πήγε στο 84-86. Ο Γκραντ στα 9’’ πριν από το τέλος ευστόχησε σε δύο βολές και έκανε το 88-84. Ο Παπανικολάου κέρδισε 3 βολές σε προσπάθεια για τρίποντο. Εχασε τη μια, έχασε επίσης την τρίτη επίτηδες και το παιχνίδι έμεινε στα χέρια του Παναθηναϊκού.