Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 του Παναθηναϊκού, αλλά πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, ισοφάρισαν σε 2-2 και αύριο είναι το φαβορί, στη πέμπτη και τελευταία μάχη, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Ο Κέντρικ Ναν είναι ο κανονικός Ναν στα δύο τελευταία παιχνίδια και βοήθησε πολύ ώστε η ομάδα του να φέρει τα πράγματα στα ίσια και πλέον να έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο.

Αν χάσει αύριο ο Παναθηναϊκός, θα υπάρξει μεγάλη στεναχώρια, αλλά μέχρι εκεί. Εχει πάρει την Ευρωλίγκα και στην πρώτη χρονιά της ανοικοδόμησής του αυτή η Ευρωλίγκα φτάνει και περισσεύει.

Αντίθετα αν χάσει ο Ολυμπιακός, δεν θα έρθει η καταστροφή, αλλά η γκρίνια θα είναι μεγάλη. Και θα έχει να κάνει όχι τόσο με αυτές καθ’ αυτές τις μάχες των τελικών, αλλά με το φτιάξιμο του ρόστερ το προηγούμενο καλοκαίρι. Μετά την αποχώρηση των Σλούκα και Βεζένκοφ, πολλοί έλεγαν ότι πρέπει να αποκτηθεί ένας ηγέτης, κάτι, που δεν έγινε.

Στη περίπτωση, λοιπόν, ήττας και απώλειας του πρωταθλήματος από πλευράς του Ολυμπιακού, το γιατρικό είναι ένα: άμεσες και μεγάλες μεταγραφές. Και τα βασικά ονόματα είναι δύο: ο Βεζένκοφ και ο Τζέιμς. Αν καταφέρει να τους πάρει η ομάδα του Πειραιά, όλα θα ξεχαστούν. Αν όχι, τότε θα υπάρχει συνεχόμενη γκρίνια.

Γενικώς ο Ολυμπιακός χρειάζεται και ουσία πλέον αλλά και λάμψη. Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη του, οι Πειραιώτες θα πρέπει να ακολουθήσουν. Τα μικρά και έξυπνα μπάτζετ απέδωσαν για μεγάλο διάστημα, αλλά η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να περάσει στην επόμενη πίστα. Τα χρόνια άλλαξαν και θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα οι «ερυθρόλευκοι».

Και βέβαια θα χρειαστούν και τρίτη μεταγραφή με το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ να είναι στις προτεραιότητες.

Ο Ολυμπιακός στη τελική ευθεία της σεζόν ανέβασε την απόδοσή του, αλλά στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας είχε απότομη πτώση. Αν συμβεί το ίδιο και στο πρωτάθλημα, τα χειροκροτήματα θα μετατραπούν σε θλιμμένα πρόσωπα. Είπαμε όμως το φάρμακο: Βεζένκοφ και Τζέιμς. Και όλα θα περάσουν.