Ο Παναθηναϊκός μετά την Ευρωλίγκα πήρε και το πρωτάθλημα. Σε μία μάχη, που έσπασαν καρδιές, οι «πράσινοι» κέρδισαν με 87-82 και πήραν το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών με 29 πόντους, παίρνοντας εκδίκηση από τον Ολυμπιακό. Το ματς, όμως, στο τέλος το πήρε ο Κέντρικ Ναν. Στο μεγαλύτερο διάστημα δεν ήταν καθόλου καλός, αλλά στο τέλος οι αποφάσεις του ήταν καθοριστικές.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε παλικαρίσια, κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πάρει το παιχνίδι, αλλά ο μοιραίος Ουίλιαμς-Γκος στοίχισε. Στα 11΄΄ πριν από το τέλος αστόχησε σε εύκολο σουτ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ πιο μετά έκανε παράβαση πέντε δευτερολέπτων.

 

Απίστευτο σόου Σλούκα ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο 34χρονος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού δεν ξεκίνησε το παιχνίδι. Οταν μπήκε, όμως, στο παρκέ πήρε σβάρνα τους αντιπάλους του. Εκανε το καλύτερο ημίχρονο της ζωής του αφού σε 12 λεπτά συμμετοχής είχε 25 πόντους με μόλις ένα χαμένο σουτ. Και ήταν ο βασικός λόγος, που η ομάδα του ανέτρεψε το παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος, που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ. Οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστή τον Πίτερς προηγήθηκαν μέχρι και με 15-4. Θα μπορούσαν να έχουν και ακόμη μεγαλύτερη διαφορά, αλλά ο Κάνααν ήταν σε άλλο γήπεδο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Σλούκας, που βγήκε από τον πάγκο και έκανε ό, τι ήθελε απέναντι στην πρώην του ομάδα. Το δεκάλεπτο έληξε με 22-20 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 34-33. Κάτι, που του έδωσε φτερά για τη συνέχεια καθώς μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους έγραψε επιμέρους σκορ 14-6 με τον Σλούκα να είναι ασταμάτητος (σκορ ημιχρόνου 48-39).

Ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου μάζεψε την διαφορά. Ο Σλούκας δεν ήταν πλέον τόσο αποδοτικός και οι Πειραιώτες παίζοντας με σύνεση μπόρεσαν όχι μόνο να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά και να προσπεράσουν. Ο Μιλουτίνοφ ήταν συγκλονιστικός και έστω και αν ο Κάνααν συνέχιζε την χαμηλή πτήση το σκορ πήγε στο 64-61 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο τέλος, όμως, και σχεδόν σε μία φάση ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερις πόντους και έκλεισε την περίοδο στο 65-64 υπέρ του. Δύο από τους τέσσερις πόντους σημείωσε ο Χερνανγκόμεθ, ο οποίος βοήθησε και στην τέταρτη περίοδο. Βοήθησε, ώστε ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 72-66. Σε αυτό το σημείο ο Ναν, που ήταν άστοχος, πέτυχε μεγάλο τρίποντο, πηγαίνοντας την διαφορά στους 9 πόντους (75-66).

Ο Ουίλιαμς-Γκος έφερε το 77-71 με τον ΜακΚίσικ με βολές να μειώνει στο 77-72. Ο Ναν έκανε το 79-72 με τον Πίτερς να μειώνει στο 79-75. Με βολές του Μήτογλου το σκορ πήγε στο 81-75, απάντησε ο Παπανικολάου με τρίποντο (81-78). Ακολούθησε λάθος του Ναν με τον ΜακΚίσικ να μειώνει στο 81-80. Στα 11΄΄ πριν από το τέλος ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε σε σουτ προσπέρασης με τον Μήτογλου να κάνει με βολές το 83-80. Ο Ουίλιαμς-Γκος με βολές απάντησε για το 83-82.

Ο Ναν κέρδισε βολές και πήγε και πάλι την διαφορά στους 3 (85-82). Ο Ουίλιαμς-Γκος έκανε παράβαση πέντε δευτερολέπτων και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και τον τίτλο με τον Γκριγκόνις με βολές να κάνει το 87-82.