Ιωάννης Παπαπέτρου: Απόλυτα ικανοποιημένος από το πρωτάθλημα και τη χρονιά που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Έλληνας φόργουορντ των Πρασίνων μετά το τέλος του πέμπτου τελικού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και αν τελικά θα δώσει το παρών στην Εθνική ομάδα και το Προολυμπιακό τουρνουά.

«Είναι ιστορική χρονιά, απίστευτη επιτυχία, πρώτα το ευρωπαϊκό και μετά το πρωτάθλημα με τον τρόπο που ήρθε. Νομίζω δεν παραδοθήκαμε, συνεχίσαμε να παλεύουμε και να δίνουμε μάχες μέσα στο γήπεδο όλοι οι παίκτες. Ακόμα και στο 2-0 προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ, να κάνουμε τη δουλειά μας, να παλέψουμε και πραγματικά κάναμε μία μεγάλη ανατροπή. Το πιστεύαμε ότι μπορούμε, είμαστε καλύτερη ομάδα, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό θα φαινόταν μέσα στο γήπεδο.

Η ομάδα σε όλα ματς με ‘την πλάτη στον τοίχο’ έδειξε χαρακτήρα. Έχει παίκτες και προπονητή με χαρακτήρα, προσωπικότητες κι έπρεπε να μιλήσει αυτή. Το αποδείξαμε σε όλα τα παιχνίδια. Μιλήσαμε αρκετά, κυρίως με τον Σλούκα. Λέγαμε ότι θα ήταν επιτυχία να φτάσουμε σε ένα Final Four μετά την περυσινή δύσκολη χρονιά με ένα νέο rebuild και μία νέα προσπάθεια. Ξέραμε ότι και να φτάσουμε στο Final Fοur θα ήταν πολύ δύσκολο. Πιστέψτε με, ότι θα κερδίζαμε τη EuroLeague και το πρωτάθλημα με αυτό τον τρόπο, ξεπερνούσε όλα τα όνειρα και τις προσδοκίες. Ήταν μία πολύ μεγάλη σεζόν.

Για την Εθνική, είναι κάτι που θα το απαντήσω τις επόμενες ημέρες. Πάνω- κάτω, ήξερα τι θέλω να κάνω. Θα το ανακοινώσω τις επόμενες ημέρες. Θα μιλήσω πρώτα με τον Βασίλη Σπανούλη και τους ανθρώπους της Εθνικής, τους οποίους σέβομαι», είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.