Ο Ολυμπιακός πάλεψε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος, αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε. Το άστοχο σουτ του Ουίλιαμς-Γκος από ευνοϊκή θέση καθώς και στη συνέχεια η παράβαση πέντε δευτερολέπτων από τον ίδιο παίκτη κόστισαν στους Πειραιώτες, που έφτασαν μία ανάσα από μία επιτυχία, που θα την θυμόντουσαν για χρόνια. Τόσο οι ίδιοι, όσο και οι «πράσινοι».

Με «αν», όμως, δεν γράφεται η ιστορία. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος, που πήρε την κούπα και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός, που έμεινε σχεδόν με άδεια τα χέρια. Εχασε και την Ευρωλίγκα πριν από μερικές μέρες και έτσι έχει να λέει φέτος για το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ που πήρε. Αυτοί οι δύο τίτλοι δεν είναι τίποτα, αλλά είναι πολύ μικρό πράγμα απέναντι σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Και αν την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα τα έπαιρναν άλλες ομάδες, οι Πειραιώτες δεν θα «καίγονταν» και τόσο πολύ. Τις κούπες αυτές τις πήρε, όμως, ο Παναθηναϊκός και έτσι η ενόχληση και η πίεση έγιναν έντονες για τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του και κατ’ επέκταση για τον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο παρά να βάλουν κάτω τα πράγματα και να φτιάξουν μία όσο το δυνατόν ισχυρότερη επόμενη μέρα. Κάτι, που σημαίνει μεγαλύτερο μπάτζετ και σπουδαίες μεταγραφές. Και αυτό μεταφράζεται σε δύο τρομερά γκαρντ καθώς και στην απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ.

Τρομερό γκαρντ από την Ευρώπη μπορεί να είναι ο Λορέντζο Μπράουν της Μακάμπι. Ηδη άλλωστε λέγεται ότι μιλάει μαζί του ο Ολυμπιακός. Το άλλο γκαρντ μπορεί να είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ή ένας παικταράς από το ΝΒΑ. Σαν τον Γάλλο σούπερ σκόρερ, Εβαν Φουρνιέ.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να αντιδράσουν. Γενικώς κάνουν σωστά την δουλειά αλλά δεν φτάνει. Απαιτείται μεγαλύτερη ποιότητα και για αυτή την ποιότητα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Οι Αγγελόπουλοι καλούνται να βγουν πιο μπροστά και όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι που θα γίνει.

Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει τρομερά δυνατός και θα γίνει ακόμη δυνατότερος και ο Ολυμπιακός καλείται να ακολουθήσει γιατί το τρένο θα χαθεί ακόμη περισσότερο.