Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την Ευρωλίγκα, πήρε και το πρωτάθλημα και ο κόσμος του είναι ακόμα σε πανηγυρική κατάσταση. Είναι κάτι απόλυτα δικαιολογημένο αυτό όχι μόνο λόγω αυτών καθ’ αυτών των επιτυχιών. Αλλά και επειδή η ομάδα προερχόταν από πολύ άσχημες χρονιές. Πέρυσι άλλωστε ήταν στην προτελευταία θέση της Ευρωλίγκας.

Από κει, λοιπόν, βρέθηκε μέσα σε 10 μήνες στη κορυφή της Ευρωλίγκας. Πως να μην πανηγυρίζει, λοιπόν, ακόμα ο κόσμος;

Την ίδια ώρα, όμως, οι φίλοι του επτάστερου έχουν αγωνία για την επόμενη μέρα. Και πιο συγκεκριμένα για τους παίκτες, που θα αποκτηθούν.

Στην θέση του Βιλντόζα, που θα φύγει, το βάρος έχει πέσει στον παικταρά της Μακάμπι, Λορέντζο Μπράουν. Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Αμερικάνος σούπερ σταρ των Ισραηλινών θα ντυθεί στα «πράσινα»

Αντίθετα για την θέση του σέντερ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το τοπίο. Οι υποψήφιοι είναι αρκετοί και το ποιος θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορα πράγματα.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι από τα ονόματα της λίστας, που πρέπει να κρατήσει κανείς. Ο Παπαγιάννης μπορεί να μείνει και του χρόνου στη Φενέρ, αλλά έχει το δικαίωμα να βγει από το συμβόλαιό του με τους Τούρκους. Τα όσα έγιναν πέρυσι πριν από την μεταγραφή του στη Φενέρ δεν αναμένεται να επηρεάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΟΑΚΑ.

Ο Γερμανός Ντάνιελ Τάις είναι επίσης μία υποψηφιότητα. Όπως και ο επίσης παίκτης του ΝΒΑ, Γκόγκα Μπιτάτζε. Τόσο ο Γερμανός όσο και ο Γεωργιανός είναι σπουδαίοι ψηλοί, που έχουν το επιπλέον προσόν ότι μπορούν να σουτάρουν από μακριά. Προσόν, βέβαια, που έχει και ο Παπαγιάννης.

Το έχει αυτό το προσόν και ένας ακόμη υποψήφιος, ο Σερζ Ιμπάκα, που φεύγει από την Μπάγερν. Τον Ιμπάκα τον θέλει και η Ρεάλ για τον επιπλέον λόγο ότι έχει ισπανικό διαβατήριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία, οι Πράσινοι πολιορκούν τον σέντερ της Μπάγερν, προσφέροντάς του 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πολλοί, λοιπόν, οι μνηστήρες για την θέση του σέντερ και μπορεί να είναι και περισσότεροι, αφού είναι πιθανόν ο Εργκίν Αταμάν να έχει άσους στο μανίκι.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει να κυλήσει η αγορά. Αντίθετα έχει ορμήσει από τώρα για να κλείσει το ρόστερ του και να είναι ήρεμος ενόψει της επόμενης σεζόν, που θα είναι κι αυτή πολύ δύσκολη καθώς θα κληθεί να προφυλάξει τα κεκτημένα.