«Χρυσή» μεταγραφή ετοιμάζει η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, συνεχίζοντας την ενίσχυσή της. Μετά την απόκτηση του Πρέντις Χαμπ και την επικείμενη του Ναχίεμ Αλέιν, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού αναμένεται να αποκτήσει τον Γκραντ Γκόλντεν.

Ο 26χρονος Αμερικανός άσος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Κρεμόνα, μετρώντας 9,4 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ μέσο όρο.

Ο Γκόλντεν αγωνίζεται ως σέντερ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από το Λύκειο, ενώ στην κολλεγιακή του καριέρα αγωνίστηκε για μια εξαετία στο Ρίτσμοντ. Στις 17 Δεκεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της Τέξας Τεκ, ο Γκόλντεν κατέρρευσε και έμεινε για λίγο αναίσθητος λόγω ακανόνιστου καρδιακού παλμού.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιακής αφαίρεσης για να διορθώσει τον καρδιακό του ρυθμό. Ο Γκόλντεν έχασε το υπόλοιπο της σεζόν, αφού έπαιξε εννέα παιχνίδια, και του χορηγήθηκε ιατρική κόκκινη φανέλα από την Εθνική Συλλογική Αθλητική Ένωση.

Μετά την καριέρα του στο Ρίτσμοντ, ο Γκόλντεν υπέγραψε με τους Ατλάντα Χοκς για τη σεζόν του 2022 στο ΝΒΑ Summer League. Στη συνέχεια, υπέγραψε ειδικό συμβόλαιο (salary cap) με τους Ντένβερ Νάγκετς για την preseason του ΝΒΑ. Αργότερα αποχώρησε και στη συνέχεια υπέγραψε εκ νέου λίγες μέρες αργότερα από τους Νάγκετς. Στις 4 Νοεμβρίου 2022, ο Γκόλντεν συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ της βραδιάς έναρξης για το Grand Rapids Gold .

Στην Ευρώπη ήρθε τον Αύγουστο του 2023 για την Κρεμόνα.