Facebook Pixel Απάντησε στο δίλημμα Γουόκαπ-Μήτρου Λονγκ ο Σπανούλης
Μπάσκετ
| 2024-02-22 15:46:00

Απάντησε στο δίλημμα Γουόκαπ-Μήτρου Λονγκ ο Σπανούλης - Αυτός θα παίξει με Τσεχία!

Sportdog Team
Απάντησε στο δίλημμα Γουόκαπ-Μήτρου Λονγκ ο Σπανούλης - Αυτός θα παίξει με Τσεχία!

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για το πρώτο του παιχνίδι στον "γαλανόλευκο" πάγκο στο αυριανό (23/2) ματς με την Τσεχία και γνωστοποίησε το ποιος από τους Τόμας Γουόκαπ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ θα αγωνιστούν.

Ο Τόμας Γουόκαπ θα βρίσκεται στη δωδεκάδα και όχι ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής, Βασίλης Σπανούλης, ενόψει του αγώνα με την Τσεχία στο ΣΕΦ αύριο (23/2, 21:00), για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου στα Προκριματικά του Eurobasket 2025.

Ο Γουόκαπ είχε συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα παρκέ της Ασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και σίγουρα είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά εν συγκρίσει με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

«Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ... Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε», εξήγησε για την εθνική Τσεχίας, η οποία δεν θα έχει τον Γιαν Βέσελι, ο Σπανούλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σπανούλη:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με την καινούρια της σύσταση. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά εδώ και 2-3 μέρες, πιστεύω πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο γι’ αυτό που ζητάμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της. Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ… Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Για τα δύο βασικά στοιχεία που θέλει να δει και βλέπει στην ελληνική ομάδα, τόνισε: «Νοοτροπία και αυτοθυσία. Τα παιδιά έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν να παίξουν στην Εθνική ομάδα και πόσο έτοιμοι είναι να θυσιάσουν τον εαυτό τους, το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας».

Αναφερόμενος στον Τόμας Σατοράνσκι, ηγέτη της εθνικής Τσεχίας, είπε: «Είναι ένας παίκτης που νιώθει πολύ καλά στην Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως παίζει εκεί με διαφορετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε σχέση με τις ομάδες του. Είναι ο βασικός τους δημιουργός και ένας παίκτης που οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά πάνω του και να τον περιορίσουμε».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν στον αγώνα της Παρασκευής θα είναι διαθέσιμος από τους νατουραλιζέ ο Τόμας Γουόκαπ ή ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ απάντησε: «Θα πάμε με τον Τόμας αύριο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags