Facebook Pixel Μπανκς ...Μπάνι!
Μπάσκετ
| 2012-11-30 00:00:00

Μπανκς ...Μπάνι!

Μπανκς ...Μπάνι!

Χάρη σε ένα κρεσέντο του Μπανκς στην 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός ...έγινε λαγός, ξέφυγε από την Ολίμπια και, παρά τις τάσεις αυτοκτονίας, την κέρδισε 80-72 στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας τις 5 νίκες στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Μετά το διπλό στην έδρα της Καντού, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και φυσικά ήθελε τη νίκη την οποία και πήρε απέναντι στην Ολίμπια Λουμπλιάνας για την 8η στροφή στην Εuroleague.

Κλειστό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει να βρει τον ρυθμό του, αλλά μέχρι να βρουν τα πατήματά τους οι «πράσινοι» έκαναν λάθη και γι αυτό οι Σλοβένοι κατάφεραν να κρατήσουν μόλις στους έξι πόντους την διαφορά (17-11), με τους Τσαρτσαρή και Ούκιτς να έχουν μπει στο κλίμα του αγώνα περισσότερο απ΄ τους υπόλοιπους.

Οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι στην δεύτερη περίοδο και έφτασαν γρήγορα την διαφορά στο +15 (29-14), αλλά κάπου στα μέσα του δεκαλέπτου ήρθε ένα μικρό μπλακ-άουτ και η Ολίμπια μάζεψε την διαφορά. Μάλιστα πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι αφού μείωσαν σε 35-31, με τα βήματα του Μπανκς στα 4δέκατα από το τέλος έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Λουμπλιάνας να μειώσει στο καλάθι, καθώς η έξυπνη επαναφορά του Σάλιν σε σχεδόν μηδενικό χρόνο έδωσε την ευκαιρία στον Μούριτς να βάλει το καλάθι και να κλείσει το ημίχρονο στο 35-32.

Ξέσπασμα …Μπανκς

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η περιφέρεια του Παναθηναϊκού πήρε φωτιά με τους Μπανκς, Ματσιούλις και Μπράμος και η διαφορά να ανεβαίνει άμεσα και πάλι σε διψήφιο αριθμό! Μπορεί η Ολίμπια να είχε πάρει πολλούς πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει ξανά την διαφορά στον πόντο και έτσι η ομάδα του Πεδουλάκη κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +13 (62-49) και τον Μπανκς που είχε φτάσει του 10 πόντους να βάζει τρίποντα και να μοιράζει ασίστ!

Αχ, αυτά τα λάθη

Αντί ο Παναθηναϊκός να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και να καθαρίσει το ματς, κατάφερε να κάνει λάθη, να μη μπορεί να εκδηλώσει επίθεση και μόλις σε 2λεπτά παιχνιδιού το +13 να γίνει +6 και τον Πεδουλάκη να ρίχνει ξανά στο ματς τον Μπανκς για να βρει λύσεις.

Ο Αμερικανός αναμφισβήτητα με την παρουσία του ήταν το «κλειδί» του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πάλι να χάσει άλλη μία διψήφια διαφορά που έχτισε και η Ολίμπια να ρίχνει ξανά στο +4 (74-70) το προβάδισμα του Τριφυλλιού 2λεπτά πριν το τέλος.

Εκεί ο Διαμαντίδης έχασε τις βολές, αλλά ευτυχώς το σουτ τριών πόντων του Πρέβελιτς βρήκε στεφάνι διαφορετικά τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό θα δυσκόλευαν τη στιγμή που είχαν μείνει λιγότερα από 60δεύτερα πριν το τέλος.

Τελικά ...αυτοκτονία δεν είχαμε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη (80-72) με αρκετό άγχος στα τελευταία λεπτά και τον Μπανκς να είναι ο κορυφαίος του Τριφυλλιού, στέλνοντας την ομάδα του στο Top-16 με τους 14 πόντους που σημείωσε.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-32, 62-49, 80-72


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, 11 Πάνκο 8, Ματσιούλις 10, Ούκιτς 14, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Κίτσεν, Μπανκς 14, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

Ολίμπια Λουμπλιάνας (Φιλιπόφσκι): Ουότερς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 11, Μπλάζιτς 19, Ράνινκο 5, Σάλιν 5, Μούριτς 14, Μπέινς 7, Μπούμπνιτς, Μότσνικ 5, Όμιτς 4.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags