Ολυμπιακός: Τις βασικές αρχές που υφίστανται στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη νέα σεζόν ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, αν και οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοργάνωση, σε πρώτη φάση, οι παίκτες και οι άνθρωποι των ομάδων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως το πλύσιμο των χεριών, την απόσταση και την χρήση μάσκας.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα θα ορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων ως όριο για όσους μπορούν να βρίσκονται στο γήπεδο ή στις εγκαταστάσεις, ενώ κάθε ομάδα πρέπει να έχει έναν Covid-19 Manager, ο οποίος θα αναλάβει όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και το πρωτόκολλο.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες, οι προπονητές και οι διαιτητές θα κάνουν τεστ τρεις μέρες πριν το κάθε ματς και η συνολική εικόνα του πρωτοκόλλου θα ορίσει τι θα συμβεί σε περίπτωση θετικού ή θετικών κρουσμάτων.

Είναι επίσης προφανές πως θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τα ξενοδοχεία και την μεταφορά, καθώς και όλους τους παράγοντες ενός ματς, όπως για παράδειγμα οι δημοσιογράφοι.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός κατέθεσε τις ενστάσεις του για κάποιες οδηγίες του πρωτοκόλλου, κάνοντας μάλιστα και προτάσεις, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ομάδες στο κομμάτι των ταξιδιών και των περιορισμών που υφίστανται λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Επίσης, ο Ολυμπιακός πρότεινε να έχει κάθε χώρα έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, που θα αναλάβει την επικοινωνία με την Ευρωλίγκα και θα λειτουργεί ως... ενδιάμεσος για όσα αφορούν την διοργανώτρια αρχή, τις ομάδες και τους φορείς κάθε χώρας.