Ολική ανατροπή έφερε στην Ευρωλίγκα η κατακραυγή των τελευταίων ημερών κι έτσι αποφασίστηκε να αλλάξει ο κανονισμός για ήττα με 20-0 στις ομάδες που δεν μπορούν να κατεβάσουν οκτάδα λόγω κορωνοϊού.

Η διοργανώτρια αντιλήφθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε μία σεζόν 34 αγωνιστικών κι έτσι πρότεινε να μην υπάρχει πλέον τιμωρία, αλλά να αναβάλλεται η εκάστοτε αναμέτρηση και να ορίζεται ταυτόχρονα και νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Εφόσον το μέτρο αυτό περάσει και επισημοποιηθεί, τότε όλα τα ματς που δεν έγιναν και συγκεκριμένα τα Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας, Μπασκόνια-Ζενίτ και Βαλένθια-Ζενίτ, θα διεξαχθούν σε νέα ημερομηνία.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας κλείνει με την δήλωση του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος αναφέρει:

«Τον Σεπτέμβριο περιμέναμε ότι θα υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε αυτό το κομμάτι, σε συνεργασία με τις ομάδες και τις κυβερνήσεις. Τα θετικά κρούσματα Covid-19 ενδέχεται να αποτελούν κομμάτι ανησυχίας, αλλά ξέραμε ότι θα έπρεπε να επανεξετάσουμε το ζήτημα κατά την διάρκεια της σεζόν και πρέπει να προσαρμοστούμε, όπως σε κάθε άλλο αντίστοιχο ζήτημα. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να βρούμε λύσεις στη βάση των ειδικών κανονισμών για τον Covid-19.

Ξέρουμε ότι η σεζόν 2020-2021 θα είναι ιδιαίτερη και και παράξενη σε πολλά επίπεδα και πως πρέπει να προσαρμοστούμε. Εκτός της αλλαγής στο άρθρο των ειδικών κανονισμών, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να προστατέψουμε την υγεία των ανθρώπων στα παρκέ, την σταθερότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης».