Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και πήρε μία διπλή νίκη επί της Ζενίτ. Είναι διπλή η νίκη για τον λόγο ότι νίκησε και μάλιστα εκτός έδρας μία ομάδα, που είναι πάνω, κάτω στα κυβικά του.

Οι Πειραιώτες ήταν ικανοί στην Αγία Πετρούπολη και για αυτό πήραν τους δύο βαθμούς. Ηταν και τυχεροί, όμως, γιατί βρήκαν μία Ζενίτ, η οποία είχε να παίξει κοντά στον ένα μήνα στην Ευρωλίγκα λόγω του ιού. Όταν στο τέλος ξύπνησε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ήταν πλέον αργά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κρυμμένα καλά τα όπλα τους.

Το ένα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος σήμερα θύμισε εν πολλοίς τον μεγάλο Σπανούλη των παλιότερων ετών. Οργάνωσε άψογα την ομάδα του και κυρίως έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο, που έσωσε τον Ολυμπιακό από την καταστροφή. Όταν και έκανε το 55-60, 55-63. Η Ζενίτ ερχόταν με φόρα, αλλά ο Σπανούλης της την έκοψε, τουλάχιστον προσωρινά.

Ακόμη μεγαλύτερο τρίποντο, όμως, πέτυχε το άλλο κρυμμένο όπλο της πεϊραικής ομάδας, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Η Ζενίτ πλησίασε στο 60-63 και έμοιαζε έτοιμη για την ανατροπή. Ο Βούλγαρος, όμως, με μία τριποντάρα έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό, που από κει και πέρα δεν ανησύχησε ξανά.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε τον στόχο της, στηριζόμενη στην άμυνά της, στα δύο όπλα της, που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και στον Χασάν Μάρτιν. Ο Μπαρτζώκας ανακάλυψε τον Μάρτιν κάπου στο Μαυροβούνιο και ο Αμερικάνος τον δικαιώνει απόλυτα. Ηταν εντυπωσιακός κόντρα στην Ζενίτ με 16 πόντους και 7/7 δίποντα και όλοι σιγά σιγά αρχίζουν να φέρνουν στο μυαλό τους τον Κάιλ Χάινς και να κάνουν τις συγκρίσεις.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά στην ηρεμία και θα έχει χρόνο να το απολαύσει ακόμη περισσότερο, έχοντας μπροστά του ένα πολύ βατό παιχνίδι με την Αλμπα στο ΣΕΦ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό σενάριο για Ολυμπιακό - "Βουίζει" το Λιμάνι για μεγάλη επιστροφή - Απογείωση με τον παικταρά!