Μπάγερν – Εφές: 80-79

Η Εφές στο πρώτο ημίχρονο είχε το… πάνω χέρι και βρέθηκε μπροστά και με 15 πόντους, όμως η Μπάγερν στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση, επέστρεψε στο παιχνίδι και με ένα μεγαλοπρεπέστατο κόψιμο του Τζέιμς Γκιστ στον Λάρκιν στην τελευταία φάση του αγώνα, πήρε τη νίκη με 80-79 και πλέον «βλέπει» τετράδα.

Παιχνίδι για γερά… νεύρα ήταν αυτό ανάμεσα στην Μπάγερν και την Εφές, με τους Βαυαρούς να παίρνουν ίσως την σπουδαιότερη νίκη τους τη φετινή σεζόν μετά από ένα ματς γεμάτο εναλλαγές στο σκορ, θέαμα και... αγωνία. 

Η Εφές μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι όμως οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσαν την άμυνα τους, μείωσαν τα λάθη τους και παράλληλα απέκτησαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ επιστρέφοντας στο παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο το ματς πήγαινε πόντο – πόντο και με το σκορ να είναι 80-79 ο Λάρκιν πήρε την επίθεση πάνω του, με τον Τζέιμς Γκιστ να τον σταματάει και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Από πλευράς νικητών ο Ρέινολντς με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν καθοριστικός στην επιστροφή της Μπάγερν στο παιχνίδι, αλλά και ο Λούσιτς με 18 πόντους πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Από πλευράς Εφές ο Μίσιτς με 19 πόντους ξεχώρισε, ενώ ο Λάρκιν με 16 προσέφερε στην ομάδα του αλλά στην τελευταία και πιο καθοριστική φάση δεν τα κατάφερε.

Η Εφές από το ξεκίνημα μπήκε πιο έτοιμη στο παιχνίδι και με τους Μπομπουά και Σιμόν βρέθηκε στο +9 (4-13). Η Μπάγερν με τους Λούσιτς και Ρέινολντς αντέδρασε και μείωσε (10-13) με ένα σερί 6-0, όμως ο Μπομπουά συνέχιζε «ζεστός» και με σύμμαχο τα 6.75 διατηρούσε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους (18-23). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σέιν Λάρκι ανέλαβε… δράση και πετυχαίνοντας 12 πόντους σε έξι λεπτά, ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (27-38). Μίσιτς και Άντερσον μπήκαν στην εξίσωση του σκοραρίσματος και διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα για την Εφές (31-46), όμως στα τελευταία λεπτά με τους Σίλι και Ζίπσερ η Μπάγερν μείωσε σε 37-46.

Η Μπάγερν εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με μπροστάριδες τους Μπόλντγουιν, Ζίπσερ και Ρέινολντς μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (54-53). Η Εφές όμως δεν ήταν έτοιμη να τα παρατήσει και με τους Μίσιτ και Ντάντστον έτρεξε ένα σερί 2-10 προηγήθηκε και πάλι με τον Λούσιτς να μειώνει με τη λήξη της περιόδου σε 59-63.

Στην τέταρτη περίοδο η Μπάγερν προηγήθηκε και πάλι με τον Λούσιτς, όμως η Εφές βρήκε και πάλι τρόπο να ξεφύγει με τους Μοερμάν και Ντάντστον (56-61). Οι γηπεδούχοι τρία λεπτά πριν το τέλος κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Μπόλντγουιν προηγήθηκε (77-73). Η Εφές έφερε το ματς στα ίσα με τον Σανλί (77-77), ο Γκίστ έδωσε προβάδισμα ενός πόντου και πάλι στην Μπάγερν. Ο εξαιρετικός Μίσιτς ευστόχησε στην επίθεση της Εφές (78-79), όμως στην άμυνα έκανε φάουλ στον Λούσιτς σε προσπάθεια τριών πόντων, με τον τελευταίο να ευστοχεί σε 2 από τις 3 βολές και να κάνει το 80-79 για τη Μπάγερν με 10΄΄ να απομένουν. Ο Λάρκιν ήταν αυτός που πήρε την τελευταία επίθεση με τον Γκίστ να τον κόβει με μια μεγαλοπρεπή τάπα και να χαρίζει τη νίκη στη Μπάγερν με 80-79.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 37-46, 59-63, 80-79

Δείτε τα στατιστικά εδώ

 

Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα 56-72

 

Η Μπαρτσελόνα με άμυνα για σεμινάριο, μετέτρεψε το ντέρμπι στο Μιλάνο σε «περίπατο» επικρατώντας της Αρμάνι με 72-56, με κορυφαίους Μίροτιτς, Χάνγκα και Νικ Καλάθη.

 

Η Μπαρτσελόνα έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο τον αμυντικό της προσανατολισμό και κράτησε την Αρμάνι στους 12 πόντους, ενώ η τακτική του Γιασικεβίτσιους δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο, με τους Καταλανούς να αποκτούν μία διαφορά κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +9 (29-38). Η Μπαρτσελόνα κέρδισε και την τρίτη περίοδο, με την Αρμάνι να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση για να αλλάξει την εικόνα της.

 

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο με ένα σερί 5-0 και έστειλε την διαφορά στους 16 πόντους (44-60). Η Αρμάνι δεν αντέδρασε ποτέ, η διαφορά έφτασε στους 21 πόντους για τους «μπλαουγκράνα» που προηγήθηκαν με 49-70 και δεν είχαν κανένα πρόβλημα για να φτάσουν στο τελικό 56-72.

 

Η Μπαρτσελόνα είχε για πρώτο σκόρερ τον Μίροτιτς με 15 πόντους, ο Χάνγκα είχε 11 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης παρότι άποντος με 0/5 δίποντα και 0/1 τρίποντο, είχε 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

 

Από την Αρμάνι μόνο ο Σιλντς είχε διψήφιο αριθμό πόντων με 10.

 

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 29-38, 44-55, 56-72.

 

Δείτε τα στατιστικά

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr