Ο Παναθηναϊκός έχασε με κατεβασμένα τα χέρια το βράδυ της Πέμπτης από την Εφές. Η τουρκική ομάδα είναι καλύτερη, είναι ανώτερη και πολύ πιο ακριβή. Θα περίμενε, όμως, κανείς από τους «πράσινους» να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Να παλέψουν περισσότερο και να μην χάσουν με 20 πόντους από μία Εφές μάλιστα, που δεν φόρτσαρε και ιδιαίτερα.

Γενικά ο Παναθηναϊκός δεν διανύει μία καλή περίοδο, αφού ην Δευτέρα δεν ήθελε και πολύ να χάσει από το Περιστέρι, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μία κατάσταση, που πρέπει να την λύσει ο Οντεντ Κάτας, πηγαίνοντας προς την τελική ευθεία της σεζόν, εκεί, όπου θα κριθούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Το πρόβλημα στην θέση του πλέι-μέικερ είναι πολύ μεγάλο και φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όταν πηγαίνει καλά ο Σαντ-Ρος, κάτι γίνεται. Όταν, όμως, δεν συμβαίνει αυτό, τα πράγματα είναι τραγικά. Όπως πριν από λίγο στην Πόλη.

Για αυτό άλλωστε και το επιτελείο του Παναθηναϊκού ένα από τα πρώτα θέματα, που θα λύσει ενόψει της νέας σεζόν είναι αυτό. Ασχέτως του τι θα γίνει με Νέντοβιτς, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Χεζόνια, που λήγουν τα συμβόλαιά τους, οι πρωταθλητές θα κοιτάξουν γρήγορα να πάρουν έναν πολύ καλό πλέι-μέικερ, ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήρεμο.

Θα είναι ο Λαπροβίτολα, θα είναι ο Λορέντζο Μπράουν, θα είναι ο Σίβα; Κανείς δεν ξέρει. Όμως ειδικά μετά τις φετινές «πατάτες» με Σάικς, Τζάκσον, Μακ, ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται του χρόνου να πάει σε νέο σφάλμα. Γιατί πάνω από όλα η θέση του πλέι-μέικερ είναι η πιο κομβική στο μπάσκετ με αυτή του σέντερ επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκέτη… απογοήτευση άσος του ΠΑΟ - "Τραβούν τα μαλλιά" τους στο Τριφύλλι - Ούτε τα βασικά!